Održana četvrta radionica iz ciklusa radionica Škole vrtlarenja 2012 - Biovrt - u skladu s prirodom

Održana četvrta radionica iz ciklusa radionica Škole vrtlarenja 2012

Dana 28.07. 2012. održana je četvrta radionica iz ciklusa radionica Škole vrtlarenja udruge Biovrt – u skladu s prirodom.

Polaznice i polaznici Škole vrtlarenja učili su o razlici muških i ženskih cvijetova tikvi i krastavaca, te kako oprašiti tikve za uzgoj vlastitog sjemenskog materijala, o berbi i na koji se sve način može spremiti grah, kako suša i vrućine djeluju na mahunarke, kako prepoznati sezonske korove i jestivo samoniklo bilje. Prezentirano je i skupljanje sjemenja s pamuk čička, cikle, crne rotkve, nevena i muškatne kadulje. Polaznici su naučili kako isplesti vijenac od luka, što sve treba znati o uzgoju luka, luka kozjaka (ljutike) i češnjaka. Također se je i sijalo sjeme i na otvoreno i u teglice, i to vrste koje se siju tokom srpnja.

radionica skola vrtlarenja 28072012 1radionica skola vrtlarenja 28072012 3

A osim nove sjetve, prate se i vrste koje su sijane zadnji put: sve su niknule i lijepo napreduju.

radionica skola vrtlarenja 28072012 2radionica skola vrtlarenja 28072012 8

Voditeljica je polaznicima podijelila viškove biljaka iz svog biovrta za sjetvu: sjeme pamuk čička, muškatne kadulje, lučice luka kozjaka za sjetvu te zračne lukovice češnjaka za sjetvu. Svaki je polaznik/ca također nosio/la s sobom doma malu teglicu s posijanim sjemenjem ljekovite echinacee purpuree.

Voditeljica Škole vrtlarenja je Silvija Kolar – Fodor (SilveK), predsjednica Udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, kolumnistica na potralu Naturala.hr, administratorica foruma Vrtlari, zaljubljenica u Prirodu te dugogodišnja biovrtlarka.

Više o Školi vrtlarenja pročitajte ovdje:  Škola vrtlarenja ‘U skladu s prirodom’ ,

a plan radionica Škole vrtlarenja ovdje:  Plan radionica škole vrtlarenja ‘U skladu s prirodom’

 

O autorici