Očuvajmo bioraznolikost u školskom vrtu - Biovrt - u skladu s prirodom

Projekti Silvija Kolar-Fodor 23. studenoga 2022.

Očuvajmo bioraznolikost u školskom vrtu

Projekt “Očuvajmo bioraznolikost u školskom vrtu” traje od 13.10.2022.-31.08.2023. i provodi ga udruga Biovrt – u skladu s prirodom kao nositelj u partnerstvu s  Osnovnom školom Dr. Vinka Žganca Vratišinec i Osnovnom školom Gornji Mihaljevec.

Projekt financijski podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja u iznosu od 118.996,33 kn, a odobreni je u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2022./2023, Međimurska županija s 2.000,00 UR i Grad Čakovec s 2.800,00 EUR.

Voditeljica projekta i edukatorica na projektu je Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge Biovrt, autorica i biovrtlarka.

O PROJEKTU:

U obje škole nastavljamo edukativne aktivnosti u školskim vrtovima započete u prijašnjim projektima uz potporu nastavnica, roditelja i lokalne zajednice. Najmanje 20 učenika OŠ Gornji Mihaljevec i 70 učenika OŠ Vratišinec proći će edukativni program o zdravim načinima života, očuvanju prirode i održivom razvoju. U OŠ Vratišinec u biovrtlarskoj grupi (20 učenika, redovna izvannastavna aktivnost) učiti će na interaktivan način u školskim vrtovima, terenskim edukacijama i volonterskim akcijama.

Uvest ćemo ih u zaboravljenu baštinu stvarajući zajednicu koja zajedno uči, razmjenjuje znanje i čuva bioraznolikost, a dobre prakse dijeliti s ostalim OŠ, kao i stvoriti zanimljive edukativne alate za učenike diljem RH.

OPĆI CILJ:  Unapređenjem kvalitete života djece kroz kvalitetne, dostupne i primjenjive edukativne programe o bioraznolikosti, očuvanje prirode i autohtonih vrsta te čuvanju baštine doprinijeti povećanju kvalitete života i biosfere u Međimurskoj županiji.

O autorici