Napravljeni školski hoteli za korisne kukce 07.10.17. - Biovrt - u skladu s prirodom

Napravljeni školski hoteli za korisne kukce 07.10.17.

 

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom u suradnji s I OŠ Čakovec – Područnom školom Novo Selo Rok i Osnovnom školom Gornji Mihaljevec od 15.07.-31.10.2017. provodi projekt – građansku akciju „Školski hoteli za korisne kukce“ kojeg podržava Regionalna zaklada za lokalni razvoj “Zamah” u sklopu programa “Naš doprinos zajednici”.

U sklopu navedenoga projekta, u subotu 07.10.2017. prijepodne na zajedničkoj građanskoj akciji s roditeljima, učenicima, osobljem škole i voditeljicom građanske akcije Silvija Kolar-Fodor dovršili smo hotel za kukce u Područnoj školi Novo Selo Rok.

Više fotografija s građanske akcije u Novom Selu Rok pogledajte OVDJE.

 

07102017 novo selo rok  07102017 ns rok

Isti dan poslijepodne smo identični hotel dovršili u Osnovnoj školi Gornji Mihaljevec.

Više fotografija s građanske akcije u Gornjem Mihaljevcu pogledajte OVDJE.

07102017 g mih  07102017 gornji mihaljevec

 

Vrijedne ruke mama, tata, djedova, djece, volontera i školskog osoblja izradile su sve to zajedno. U odličnoj atmosferi uz druženje pobojali smo drvenu konstrukciju hotela za kukce, bušili rupe u drvene elemente u koje će solitarne pčele polagati svoja jajašca, pripremili snopiće s bambusovim kolcima i zarolanim kartonima, posadili zeleni krov i na kraju napunili cijelu unutrašnjost hotela s gotovim elementima i slamom. Tako nam je hotel spreman za zimovanje brojnih korisnih kukaca i za učenje brojnim generacijama u obje škole.

07102017 zeleni krov

Školski hoteli za korisne kukce biti će mjesto za učenje svih učenika Područne škole N.S. Rok i OŠ Gornji Mihaljevec, ali i ogledni primjerak za ostale zainteresirane škole i pojedince.

Hvala Zakladi Zamah koja je podržala naš projekt i hvala svima koji su sudjelovali na realizaciji školskih hotela za korisne kukce, napravili smo svi skupa odličnu stvar za čuvanje bioraznolikosti u našoj lokalnoj zajednici. Zajedno za bolju lokalnu zajednicu!

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

 

O autorici