Jesen je - povoćkajmo vrtove - Biovrt - u skladu s prirodom

Jesen je – povoćkajmo vrtove

Udruga” Biovrt – u skladu s prirodom” provodi jesensku kampanju „Povoćkajmo vrtove” kojom želimo potaknuti javnost da posadi voćke u svoje vrtove, te tako ostvari dio svoje neovisnosti berbom vlastitih zdravih plodova u vlastitom vrtu.

Nakon ovogodišnjeg proljetnog izazova voćkanja, izazivamo vas da u razdoblju od 01.11. – 30.11.2015.. posadite barem 1 voćku ili 1 bobičasti grm u svoje dvorište, na svoj vrt ili u veliku teglu na balkonu.

Sadnice voćaka nisu skupe i možete ih kupiti za nekih 30-tak kuna u gotovo svakom vrtnom centru. Sadnice golog korijena sade sve dok vegetacija miruje, dakle od jeseni pa sve do proljeća. Ne brinite ako nemate puno prostora za voćku, na izbor imate i voćke kalemljene na slabo bujnim podlogama koje nemaju veliku krošnju i stupaste voćke koje zauzimaju iznimno malo prostora. Bobičasto grmlje također ne zauzima puno prostora a često rodi već iduće godine nakon sadnje. Ispod voćki i grmlja možete posaditi jagode. Zauzvrat ćete dobiti ukusno zdravo voće koje ćete brati svake godine iznova.

Na sljedećem videu pogledajte kako posaditi voćku i sve detalje naše akcije:

Što prije posadite voćku, to ćete prije uživati u njenim plodovima. Posaditi voćku je dugoročna investicija u kojoj ćete imati koristi i vi, ali i vaša djeca i vaši unuci.

Potaknite svoju obitelj, susjede, poznanike i poznanike da naprave isto. Napravimo jednu pravu voćkastu revoluciju 🙂

Fotografije upravo posađene voćke postavite na našu facebook stranicu Udruge Biovrt – u skladu s prirodom. 15 fotografija koje ćemo odabrati slučajnim odabirom nagraditi ćemo s paketićem sjemenja cvijeća iz biovrta, a koje privlači pčele u vrt. Navedeno sjeme možete odmah i posijati ispod posađene voćke. Bez pčela nema niti voća, stoga je bitno da čuvamo pčele i pomažemo im opstanak.

Vratimo voćke ljudima i vratimo ljude voćkama!

Povoćkajmo vrtove! (#povoćkajmovrtove)

Lopatu u ruke i krenimo!

 

O autorici