I najmlađi sade voće u sklopu kampanje Povoćkajmo vrtove - Biovrt - u skladu s prirodom

Ostali projekti Silvija Kolar-Fodor 18. studenoga 2015.

I najmlađi sade voće u sklopu kampanje Povoćkajmo vrtove

Dana 12.11.2015, u sklopu kampanje “Povoćkajmo vrtove” udruge Biovrt – u skladu s prirodom, izazov „voćkanja” su prihvatili i škole i vrtići. Sadilo se je u Područnoj Školi Novom Selu Rok i u Čakovcu u Dječjoj hižici ftiček, obrtu za čuvanje i odgoj djece.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom je objema donirala 30-tak sadnica šumskih jagoda, dok su škola i vrtić osigurali i pripremili prostor za sadnju. Kako je cilj kampanje “Povoćkajmo vrtove” vratiti voćke ljudima i ljude voćkama, izuzetno nam je drago što imamo prilike najmanje članove našeg društva podučiti o važnosti sadnje voćki i ostalog korisnog bilja. Predsjednica udruge Silvija Kolar-Fodor prezentirala je djeci važnost sadnje korisnog bilja poput jagode i korisnosti koju dugoročno imamo od sadnje istih, te prezentirala kako se one sade. Djeca iz dva razreda Područne škole i djeca iz vrtićke grupe posadili su svaki po nekoliko sadnica jagoda i tako naučili ovu vrijednu lekciju, a već iduće godine sladiti će se šumskim jagodama.

Foto: “voćkanje u Novom Selu Rok

12 11 2015 povockajmo vrtove ps nsr 612.11.2015. povockajmo vrtove ps nsr 45

Foto: voćkanje u Čakovcu u Dječjoj hižici ftiček

12112015 povockajmo vrtove djecja hizica fticek 112112015 povockajmo vrtove djecja hizica fticek 30

U kampanju udruge „Povoćkajmo vrtove” koja traje 01.11.-30.11.2015. priključuju se ljudi iz cijele Hrvatske, te fotografije posađenih voćki objavljuju i na našoj facebook stranici Udruga Biovrt – u skladu s prirodom.

Sve detalje o kampanji pročitajte na sljedećem linku: Jesen je povockajmo vrtove

Video naše kampanje pogledajte ovdje:

Vratimo voćke ljudima i vratimo ljude voćkama!

Povoćkajmo vrtove! (#povoćkajmovrtove)

Lopatu u ruke i krenimo!

Sadnice šumskih jagoda, jagoda kitnjača i vrtnih jagoda za razmnožavanje u vašim vrtovima možete potražiti u našoj ponudi OVDJE.

 

O autorici