Drugi krug natječaja Cvijeće u mom povrtnjaku - Biovrt - u skladu s prirodom

Drugi krug natječaja Cvijeće u mom povrtnjaku

 

Temeljem javnog poziva udruge Biovrt – u skladu s prirodom i fotografskog natječaja “Cvijeće u mom povrtnjaku” objavljujemo popis fotografija selektiranih u drugi krug koji traje do 28.7.2017.

Fotografije su objavljene u albumu na facebook stranici udruge Biovrt:
https://www.facebook.com/pg/UdrugaBiovrt/photos/?tab=album&album_id=695488200655516

1. Marija Jurički, Jalšovec Gornji
2. Barbara Scheltus, Vojnić
3. Jasmina Karanović, Podvornica
4. Jela Ravnjak, Velika Gorica
5. Sanja Perko, Sesvete
6. Sanja Vlaisavljević, Bijelo Brdo
7. Božena Hajdarović, Nedelišće
8. Anamarija Vrban, Posavski Bregi
9. Miroslav Zgrablic, Zagreb
10. Mateja Nikolic , Zagreb
11. Ljubica Puškadija , Remetinec
12. Natalija Cmrečak, Varaždin Breg
13. Dragica Mederi, Zagreb

Opisi fotografija od strane autora/ice fotografije i kako cvijeće u njihovom povrtnjaku doprinosi čuvanju bioraznolikosti, ravnoteži i zdravlju u vrtu nalazi se ispod svake fotografije.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u našem natječaju. Na ovaj natječaj prijavljeno je 28 sudionika, od kojih je 13 ušlo u drugi, finalni krug.

Fotografije koje idu u drugi krug na glasanje za glavnu nagradu imaju sve tražene elemente sukladno natječaju – i na fotografiji i na opisu uz samu fotografiju, te su poslane sukladno ostalim traženim podacima.

Razlozi neprolaska djela fotografija u drugi krug bili su:
– uz prijavu nisu poslani svi potrebni podaci ili je poslano neispravno sukladno definiranim smjernicama za slanje u uvjetima natječaja,
– poslano je previše fotografija ili kolaž
– na fotografiji nije povrtnjak ili dio povrtnjaka s cvijećem
– u opisu nedostaju razlozi kako cvijeće s fotografije utječe na ravnotežu i zdravlje u vrtu te očuvanje bioraznolikosti – sukladno opisu natječaja

Pogledajte fotografije, “lajkom” nagradite one koje vam se najviše sviđaju (možete i svima  i pomozite im da osvoje nagradu, a pritom se i informirajte. Ovim natječajem želimo osvijestiti ljude o važnosti sadnje cvijeća u povrtnjacima radi pomaganja opstanka brojnih korisnih kukaca i očuvanja biorazolikosti.

Dodijeljujemo dvije identične biovrtne nagrade: 10 (+1) paketića sjemenja iz Biovrta – jednu, najbolju fotografiju po odabiru žirija Udruga Biovrt – u skladu s prirodom, a drugu, najbolju prema broju “lajkova”. Svi sudionici ovog natječaja dobiti će na poklon paketić  „Očuvajmo biorazznolikost“ – mješavine sjemenja iz biovrta od 6 različitih vrsti cvijeća za korisne kukce i ptice nakon što nam jave svoju adresu na e-mail.

Sve o natječaju, uvjetima natječaja i zbog čega smatramo da je važno saditi cvijeće u povrtnjacima pročitajte ovdje: http://biovrt.com/vijesti-i-najave/fotografski-natjecaj-cvijece-u-mom-povrtnjaku

 

Čuvajmo bioraznolikost životinjskog svijeta u našim povrtnjacima – za njihovo i naše dobro 🙂

 

Tim udruge Biovrt

O autorici