Biovrt na 10. Velesajmu kulture 12.10.2013. - Biovrt - u skladu s prirodom

Vijesti Silvija Kolar-Fodor 8. listopada 2013.

Biovrt na 10. Velesajmu kulture 12.10.2013.

Udruga “Biovrt – u skladu s prirodom” sudjeluje ove godine na jubilarnom 10. Velesajmu kulture koji će se održati u Studentskom centru, Savska 25, Zagreb, od 10. do 12. listopada.

Pozivamo vas da nam se pridružite u subotu, 12.10.2013., kada će biti održana razmjena sjemenja i zanimljiva predavanja.
Program za subotu 12.10.2013.:
12:00 sati nadalje / razmjena sjemenja / Biovrt, Rustica, Vrtuljak SC… / foaje &Teatra &TD
Na ovogodišnjem Velesajmu kulture održat će se razmjena sjemena i presadnica u suradnji s udrugom za očuvanje bioraznolikosti i kulturne baštine Rustica, udrugom Biovrt – u skladu s prirodom i Vrtuljkom SC. Događaj je posvećen razmjeni autohtonog sjemena i presadnica različitih vrsta i sorti povrća, cvijeća, začina i ljekovitih biljaka.
Članice i članovi udruge Biovrt pridružiti će se razmjeni sjemenja malo kasnije, otprilike nakon 14:00 sati, očekujemo vas i na razmjeni i svakako na predavanju:) 
 
17:00 sati / predavanje i okrugli stol / Zeleni grad / MM centar
Predavnje i diskusija na temu urbanih vrtovi u centru grada, kako i zašto sam uzgajati svoju hranu, kako započeti s uzgojem, ali i praksom kućnog sjemenarstva. Gosti govornici dolaze iz udruga Rustica, Parkticipacija, Biovrt – u skladu s prirodom te Vrtuljka SC.
Božica Papes-Mokos iz Rustice održat će kratko izlaganje pod naslovom “Općenarodna obrana i društvena samozaštita (ONO I DSZ) s osobitim naglaskom na teoriju i praksu ( TIPS ) kućnog sjemenarstva i rasadničarstva” te objasniti kako se svatko može priključiti mreži uzgajivača starih sorti. www.rustica.hr
Silvija Kolar – Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom” govoriti će o Biovrtu i uzgoju vlastite hrane kao izvoru zdravlja, neovisnosti i inspiracije.
Cvijeta Biščević iz Parkticipacije osvrnut će se pobliže na Urbane vrtove i uzgoj hrane u gradu. Parkticipacija je udruga za promicanje urbane agrikulture koja okuplja eko-aktiviste, entuzijaste vrtlare i permakulturne dizajnere, a bavi se javnim zagovaranjem za uspostavu društvenih vrtova i uređenje javnih površina jestivim kultura te praktičnom edukacijom javnosti.
Andreja Čoh iz Vrtuljka, urbanog vrta SCa, zainteresirane će educirati o tome kako započeti svoj vrt u gradu na principu vlastitog iskustva.
Stoga, ukoliko namjeravate razmijeniti ili nabaviti sjeme starinskih vrsti i čuti zanimljiva predavanja, svakako nam se pridružite:)
Više o samom Velesajmu kulture pročitajte na slijedećem linku:

 

 

O autorici