Aktivnosti udruge Biovrt u studenom 2013 - Biovrt - u skladu s prirodom

Vijesti Silvija Kolar-Fodor 1. prosinca 2013.

Aktivnosti udruge Biovrt u studenom 2013

U mjesecu studeni udruga Biovrt – u skladu s prirodom organizirala je i provela nekoliko aktivnosti za javnost.

Dana 08.11.2013. godine u suradnji s Gradskom knjižnicom Lepoglava Silvija Kolar-Fodor je održala predavanje pod nazivom “Nastanak, skupljanje i čuvanje domaćeg sjemenja”, a nakon predavanja je bila održana i razmjena domaćeg sjemenja. Predavanje je bilo održano u Gradskoj knjižnici u Lepoglavi, Hrvatskih Pavlina 7 (u zgradi Turističko kulturno informativnog centra, u centru Lepoglave).
Na predavanju su bile prezentirane tehnike skupljanja i očuvanja sjemenja vrsti koje uzgajamo u našim vrtovima.
predavanje i razmjena sjemenja 08112013 lepoglava
Dan poslije, dana 09.11.2013. godine, održana je posljednja ovogodišnja radionica Škole vrtlarenja 2013.
Glavna tema radionice bila je sadnja i održavanje voćnjaka, a više o održanoj radionici možete pročitati ovdje:
radionica skole vrtlarenja 09.11.2013 22
I na samom kraju listopada, u subotu 30.11.2013. godine, u suradnji s varaždinskom Udruga “Gredica” i Gradskim muzejom Varaždin,održano je predavanje “Nastanak, skupljanje i čuvanje domaćeg sjemenja” te razmjena sjemenja za građane.
Na predavanju je predavačica Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom” prezentirala tehnike skupljanja i očuvanja sjemenja vrsti koje uzgajamo u našim vrtovima. Sa zainteresiranima je podijelila svoja iskustva skupljanja sjemenja kod pojedinih vrsta biljaka te prezentirala kako uspješno uzgojiti, skupiti i sačuvati sjeme za korištenje idućih godina, te zašto je to važno za budućnost čovječanstva.
 Na navedenom predavanju i razmjeni sjemenja sudjelovalo je 100-tinjak zainteresiranih građana. Na razmjeni sjemenja su osim članova/ica udruga Biovrt i Gredica sudjelovali i članovi/ice udruge Duga, opg Pereglin i Zlata Nanić.
razmjena sjemenja 30112013 vz 5razmjena sjemenja 30112013 vz 9
 

O autorici