Aktivnosti udruge Biovrt u studenom 2014 - Biovrt - u skladu s prirodom

Vijesti Silvija Kolar-Fodor 29. studenoga 2014.

Aktivnosti udruge Biovrt u studenom 2014

U mjesecu studeni udruga Biovrt – u skladu s prirodom organizirala je i provela nekoliko aktivnosti za javnost.
Dana 15.11.2014. održana je peta radionica iz ciklusa radionica Škole vrtlarenja udruge Biovrt – u skladu s prirodom, a time je završena ovogodišnja Škola vrtlarenja. S novim radionicama nastavljamo na proljeće 2015. godine.
5 radionica 15 11 2014 85 radionica 15 11 2014 11
U nedjelju 23. studenog održano je predavanje “Nastanak, skupljanje i čuvanje domaćeg sjemenja” i izložba sjemenja starih sorti sjemenja povrća i cvijeća te prigodna razmjena sjemenja. Događaj je napravljeni u organizaciji udruge Život u suradnji s udrugom Biovrt, a u izložbenom dijelu sudjelovali su i članovi međimurske udruge Duga, te opg Pereglin iz Sv.I.Zelina.
Na predavanju je Silvija Kolar-Fodor prezentirala tehnike skupljanja i očuvanja sjemenja vrsti koje uzgajamo u našim vrtovima. Predavačica se je osvrnula na glavne obitelji biljaka i podijelila svoja iskustva kako kod pojedinih vrsta uspješno uzgojiti, skupiti i sačuvati sjeme za korištenje idućih godina, te zašto je to važno za budućnost čovječanstva.
Više fotografije s navedenog događaja pogledajte OVDJE.
23 11 2014 123 11 2014 6
Tokom mjeseca studeni, na facebook grupi Biovrt.com – u skladu s prirodom trajala je nagradna igra “Biovrtna košarica pozitive”. Svi su članovi bili pozvani da napišu što im je u ovoj sezoni u vrtu bilo najljepše, što ih je je pozitivno iznenadilo, u čemu su baš uživali ove godine na svom vrtu. U prosincu ćemo nekoliko najljepših priča nagraditi Biovrt poklon paketom sjemenja.
biovrtna kosarica pozitive
 

O autorici