Aktivnosti Biovrta u travnju 2013 - Biovrt - u skladu s prirodom

Vijesti Silvija Kolar-Fodor 9. svibnja 2013.

Aktivnosti Biovrta u travnju 2013

I u travnju nastavljena su predavanja i edukacije u sklopu udruga Biovrt – u skladu s prirodom.

Dana 13.04.2013. godine predsjednica udruge Silvija Kolar-Fodor, kao članica čakovečke Grupe solidarne razmjene sudjelovala je i u pripremi i na radionici “Prepoznavanje samoniklog jestivog bilja”. Radionicu je vodila ekološka aktivistica Gordana Dragičević iz Zagreba. Nakon teoretskog dijela koji je bio održan u dvorani Autonomnog centra, cijela je grupa završila na biovrtu, na terenskom dijelu radionice prepoznavanja biljaka.
radionica prepoznavanje samoniklog bilja
Dana 20.04.2013. gostovali smo u Rijeci, te sudjelovali na humanitarnoj akciji “Prirodom bez granica II” koju je organizirala Udruga za fitoaromaterapiju “Studio Martina&Natura”. Na navedenoj akciji promoviranjem suživota sa prirodom organizirana su predavanja edukativnog karaktera, a na kojima su se skupljala sredstva za dječicu koja odrastaju bez obitelji, Dom za djecu “Ivana Brlić Mažuranić” iz Lovrana, jedinica u Rijeci, djeca od 0-3 god života. Tako je i Silvija Kolar-Fodor na navedenoj akciji održala predavanje “Kako (i zašto) imati vlastiti biovrt”.
predavanje rijeka 20.04 2predavanje rijeka 20.04 1
Dan poslije, 21.04.2013., na poziv Grupe solidarne razmjene “Pod učkun”, Silvija Kolar-Fodor održala je četevrosatnu radionicu o osnovama biovrtlarstva za zainteresirane članove. Radionica se je održala u prostoriji Udruge za terapijsko jahanje «Pegaz» u Rijeci. Nakon radionice sudionici su posjetili i obližnji šumski vrt jedna članice GSR-a.
radionica rijeka 21042013posjeta sumski vrt sonja 21042013
Dana 27.04.2013. godine održano je i predavanje “Kako (i zašto) imati vlastiti biovrt” i u Koprivnici, ovaj put u suradnji s koprivničkom udrugom Kopriva. Predavanje i razmjena sjemenja nakon predavanja bili su održani u dvorani gradske vijećnice, a snimku predavanja možete pogledati na slijedećem linku:
Snimljena je i reportaža za  emisiju TV Obločec Varaždinske televizije, koju možete pogledati na slijedećem linku:
 predavanje 27.04.2013. koprivnica
 

O autorici