Postanite član/ica udruge Biovrt u 2018. godini - Biovrt - u skladu s prirodom

Postanite član/ica udruge Biovrt u 2018. godini

 

Dragi vrtlari, drage vrtlarice, članovi/ice udruge Biovrt,
još jedna godina je iza nas. Hvala vam što ste sa nama stvarali vrtlarsku zajednicu koja se družila, putovala zajedno, razmjenjivala sjeme i međusobno se podržavala.

2017. godina bila je vrlo dinamična za udrugu Biovrt. Putovali smo, družili se, posjetili mnoge vrtove članova i članica kao i rasadnike, nastavili program Čuvara sjemenja, proveli 2 projekta (Čuvajmo biorazzznolikost i Školski hoteli za korisne kukce) te još jedan započeli (U školskom vrtu (i mi) rastemo).

Pozivamo vas da postanete djelom biovrtne vrtlarske zajednice koja svakim danom sve više raste.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

 

Podržavajući članovi/ce
Ukoliko želite podržati naš rad na promicanju i edukaciji o životu u skladu s prirodom, a nemate vremena za akcije i aktivno sudjelovanje ili pak živite u drugom dijelu Hrvatske – pozivamo vas da postanete podržavajući član/ica udruge Biovrt.
Podržavajući članovi uplaćuje godišnju članarinu od 100 kuna i redovno su informirani o našim aktivnostima. Također, kao mali znak pažnje za vašu podrški našem radu, nakon učlanjenja i dostave podataka šaljemo vam na vašu kućnu adresu paket od 6 vrsti sjemenja (rajčica mix, paprika mix, starinska salata mix, cinija grmolika mix, narančasta uresnica (Cosmos sulphureus) i paukov cvijet (Cleome spinosa)).
Podržavajući članovi mogu sudjelovati u radu Skupštine, ali nemaju pravo glasa i nemaju pravo sudjelovanja u radu tijela Udruge.

Nominalni članovi/ce
Nominalni članovi/ice plaćaju godišnju članarinu u iznosu od 80 kuna.
Nominalni član/ica je osoba bez ili s ograničenom poslovnom sposobnošću te ima sva prava i obveze redovnog člana/ice, osim što nema pravo sudjelovanja u radu tijela Udruge.
Nominalni članovi nakon učlanjenja stječu brojne članske pogodnosti:
– Popust 10 % na 4 radionice godišnje
– Redovni sastanci članstva
– Minimalno 5 sastanaka u godini
– Druženje, grupa potpore, u Biovrtu – po želji
– Mogućnost 1x godišnje posjet članu/ici tokom sezone – po želji
– Moguće aktivnosti grupe: razmjena iskustava, razmjena viškova proizvoda, razmjena sjemenja i sadnica – po želji

 

24062017 2  15.07.2017. izlet clanstva u kittenberger vrtove i arche noah 1

 

Redovni članovi/ice plaćaju godišnju članarinu u iznosu od 100 kuna i volontiraju minimalno 20 volonterskih sati u udruzi/godinu. Redovni član/ica je aktivni član/ica s punim opsegom Statutom predviđenih obveza i prava i ostvaruje iste pogodnosti kao nominalni član/ica.
Novi članovi upisuju se kao podržavajući ili nominalni članovi. Nominalni članovi nakon ostvarenih 20 sati volontiranja u udruzi mogu podnijeti zahtjev za redovno članstvo.

Maloljetne osobe mogu biti samo nominalni članovi.

Osobe koje nisu članovi/ce, a zanimaju ih aktivnosti udruge namjenjene isključivo članovima (sastanci, izleti), slobodni su sudjelovati na 2 takva događanja udruge, uz obaveznu najavu na e-mail. Nakon toga molimo ih da se učlane kako bi mogli dalje sudjelovati na aktivnostima udruge.
O pravima i obvezama članstva pročitajte u našem Statutu na http://biovrt.com/biovrt/o-udruzi

Program za svo članstvo:
– tematski izleti za članstvo. U 2018. godini planiramo put u Istru (Vrtlarija Klaići, Dekora Buzet). U lipnju je u planu putovanje u Sloveniju gdje ćemo između ostalog posjetiti mirisni vrt i podzemnu Čajoteku obitelji Kolarić te biodinamičkog pčelara Karla Vogrinčića. Tu su još posjete voćnjaku OPG-a Hudolin, mogući dvodnevni izleti, a pratit ćemo i druge zanimljive izlete u tuđoj organizaciji kojima ćemo se moći priključiti.

– program Čuvari sjemenja (više)

 

Članarinu možete uplatiti na naš žiro račun HR452340009 1116044171 , PBZ banka d.d.

Kako bi postali članom/icom, po uplati članarine, molimo vas da preuzmete Obrazac za učlanjenje (OVDJE) te popunjeni i potpisani nam pošaljete skeniranog na biovrt@biovrt.com ili poštom na našu adresu Biovrt – U skladu s prirodom, Novo Selo Rok, M. Tita 140, 40000 Čakovec.

Nakon primitka uplate i ispunjenog obrasca mi ćemo vas kontaktirati. Članstvo započinje trenutkom upisa u registar članova/ica.

Članstvo u udruzi važeće je za kalendarsku godinu i istječe krajem iste.

 

Radujemo se zajedničkom radu i druženju u 2018. godini.

Tim udruge Biovrt – u skladu s prirodom

 

 

O autorici