Izlet članstva na Eko imanje Zrno 18.09.2021. - Biovrt - u skladu s prirodom

Izlet članstva na Eko imanje Zrno 18.09.2021.

U subotu 18.09.21. članstvo udruge Biovrt posjetilo je prvo i najstarije ekološko imanje u Hrvatskoj – Zrno Eko Imanje. Ovo je imanje pokrenula pionirka ekološke poljoprivrede u Hrvatskoj – Zlata Nanić, a njenu prekrasnu priču nastavila je obitelj Pejić s njihovim poduzećem Biovega.

U prekrasnom okruženju dočekala nas je obitelj Pejić i zaposlenici, te su nam u edukativnom obilasku i raznim edukativnim sadržajima priredili jedan zaista inspirativan dan.

Zlatko Pejić otkrio nam je sve tajne pripreme kruha od kiselog tijesta, kojeg smo kasnije probali – i to svježe pečenog.
U obilasku imanja vodili su nas direktor imanja David Pejić te Ksenija Piršljin, voditeljica ekološkog uzgoja na imanju. Imali smo prilike upoznati s načinom sjetve u njihovim plastenicima, pripremom komposta, alatima koje upotrebljavaju na imanju, pokazali su nam uzgoj povrća u plastenicima, na poljima, a vidjeli smo i uzgoj gljiva u šumskom predjelu imanja.

Sav sadržaj bio je uistinu i inspirativan i edukativan, a naši domaćini zaista su se istinski potrudili ostaviti nam ovaj dan u jako lijepom sjećanju. Sve smo završili prefinim veganskim ručkom i nabavkom povrća i proizvoda s njihovog imanja.

Ovakvo imanje i ovakve prekrasne priče vesele nas i daju nam nadu u budućnost hrvatske poljoprivrede i zaokružene lance opskrbe – jer ovo imanje je primjer dobre prakse od samog uzgoja, ali i do plasiranja njihovih ekoloških namirnica u njihovom restoranu i njihovim dućanima.

A takvih priča trebamo čim više kod nas i održiva i zdrava budućnost kojoj težimo trebala bi biti u smjeru uzgoja vlastite hrane te kupovinom kod lokalnih ekoloških imanja koji proizvode hranu na održivi način koji nam time osiguravaju i zdravlje i održivu budućnost.

Više o njima pročitajte na: https://biovega.hr/sto-radimo/eko-imanje-zrno/

Hvala još jednom domaćinima na prekrasno provedenom danu, svi članovi bili su oduševljeni, i veselimo se nekim budućim obilascima i suradnjama 🙂

Fotografije s izleta pogledajte u galeriji fotografija:
https://www.biovrt.com/galerija/izlet-clanstva-na-eko-imanje-zrno-18-09-2021/

O autorici