Zajedno gradimo održivu budućnost - aktivnosti u svibnju 2020 - Biovrt - u skladu s prirodom

Projekti Silvija Kolar-Fodor 5. lipnja 2020.

Zajedno gradimo održivu budućnost – aktivnosti u svibnju 2020

U sklopu projekta „Zajedno gradimo održivu budućnost“ nastavili smo s redovnim edukativnim aktivnostima tek u svibnju, nakon što smo pauzirali u travnju. Naime, kako su od druge polovice ožujka radi situacije s koronavirusom škole zatvorene i nastava prebačena na digitalne medije, stali smo s edukativnim aktivnostima i čekali ponovno pokretanje nastave u školama, što je bilo tek krajem svibnja. Uz odobrenje ravnatelja škole, nastavili smo s održavanjem biovrtlarskih grupa na otvorenom s učenicima PŠ Novo Selo Rok.

EDUKATIVNE AKTIVNOSTI PŠ NOVO SELO ROK

Tijekom svibnja, učenici su dobili zadatak pomagati na vrtovima svoji roditelja u sklopu izvannastavnih aktivnosti. A kako su pomagali, pogledajte na poveznici: https://www.biovrt.com/galerija/svibanj-2020-ucenici-ps-n-s-rok-pomazu-u-obiteljskim-vrtovima/ 

Održali smo dvije vrtlarske grupe na otvorenom 29.05.2020., za svaku smjenu učenika po jednu.

Teme: radovi na vrtu u svibnju, hranilice za ptice, rano bobičasto voće (haskap)

Više fotografija pogledajte u galeriji na linku:
https://www.biovrt.com/galerija/vrtlarska-grupa-ps-n-s-rok-29-05-2020-2-grupe/ 

VOLONTERSKE AKCIJE

27.05.2020. OŠ GORNJI MIHALJEVEC
U srijedu 27.05.2020. u 13 sati održana je edukacijska volonterska akcija u OŠ Gornji Mihaljevec. Vrijedne ruke osoblja škole i udruge Biovrt posadile su zanimljive i neobične voćke u školski voćnjak: indijansku bananu (Asimina triloba), crne maline, jesenske masline (Elaeagnus umbelatta), te smo ujedno dopunili živicu za korisne kukce ukrasnim grmovima.

30.05.2020. IMANJE BIOVRTA U NOVOM SELU ROK
U subotu 30.05.2020. održali smo volontersko biovrtlarsko druženje na imanju Biovrta u Novom Selu Rok. Na biovrtu smo uređivali postojeće zasijane gredice povrća te smo začinsko i ljekovito bilje obilježili glinenim pločicama s hrvatskim i znanstvenim nazivima. Tako smo kreirali edukativnu stazu s ljekovitim i začinskim biljem koju će uskoro posjetiti učenici škola koje surađuju s udrugom na projektu. Nakon zajedničkog ručka održali smo i razmjenu viškova presadnica, a druženje završili gledanjem dokumentarnog filma “Budućnost hrane” i raspravom o istome.

  

Više o održanim događajima pogledajte na poveznici:
https://www.biovrt.com/volonteri-uredili-okolis-os-gornji-mihaljevec-i-imanja-biovrta/ 

 

 

Projekt “Zajedno gradimo održivu budućnost” traje od 01.03.2019.-28.02.2021. i provodi ga udruga Biovrt – u skladu s prirodom kao nositelj u partnerstvu s I. osnovnom školom Čakovec i Područnom školom Novo Selo Rok te Osnovnom školom Gornji Mihaljevec.
Program sufinanciraju Ured za udruge Vlade RH, Grad Čakovec i Međimurska županija. Više o projektu pročitajte na: https://www.biovrt.com/zajedno-gradimo-odrzivu-buducnost/

O autorici