Zajedno gradimo održivu budućnost - aktivnosti u rujnu 2019 - Biovrt - u skladu s prirodom

Projekti Silvija Kolar-Fodor 5. listopada 2019.

Zajedno gradimo održivu budućnost – aktivnosti u rujnu 2019

S početkom nove školske godine, zahuktale su se i aktivnosti na projektu “Zajedno gradimo održivu budućnost” koji provodimo u partnerstvu s PŠ Novo Selo Rok i OŠ Gornji Mihaljevec. Ove jeseni započinjemo i s aktivnostima u 5 suradničkih škola koje smo odabrali prema javnom pozivu. To su: PŠ Dunjkovec, PŠ Zebanec, PŠ Železna gora, II OŠ Čakovec i OŠ Prelog.

 

Za početak, održali smo početne sastanke i s partnerima i s suradnicima, a na kojim smo dogovorili aktivnosti koje ćemo provoditi ove jeseni.

Sastanci u partnerskim školama – PŠ Novo Selo Rok i OŠ Gornji Mihaljevec:

  

U svim suradničkim školama dogovorili smo uvodno edukacijsko-motivacijsko predavanje za osoblje škole i roditelje učenika koji će biti uključeni u projektne aktivnosti. Više o tome pročitajte OVDJE.

Predavanja je u svakoj suradničkoj školi održala edukatorica i voditeljica projekta Silvija Kolar-Fodor. Na predavanjima sve uključene je upoznala s aktivnostima koje ćemo raditi na edukativno volonterskim akcijama tijekom listopada.

Foto: Predavanje u OŠ Prelog i PŠ Železna gora

U PŠ Novo Selo Rok započeli smo s redovitim biovrtlarskim grupama koje se provode u sklopu izvannastavne aktivnosti jednom tjedno.

18.09.2019. učili smo o sezonskim radovima u vrtu te degustirali voće i povrće koje sezonski dozrijeva u vrtu: peruanske jagode i rajčice. također smo se susreli s novom invazivnom vrstom u našem školskom vrtu – zelenom stjenicom, o kojoj ćemo naknadno više učiti tijekom zime.

25.09.2019 skupljali smo sjeme u školskom vrtu – nevene, uresnice, grah…. te učili kada i kako se bere sjeme s biljaka u vrtu.

 

 

Projekt “Zajedno gradimo održivu budućnost” traje od 01.03.2019.-28.02.2021. i provodi ga udruga Biovrt – u skladu s prirodom kao nositelj u partnerstvu s I. osnovnom školom Čakovec i Područnom školom Novo Selo Rok te Osnovnom školom Gornji Mihaljevec.
Program sufinanciraju Ured za udruge Vlade RH, Grad Čakovec i Međimurska županija. Više o projektu pročitajte na:
https://www.biovrt.com/projekti/zajedno-gradimo-odrzivu-buducnost

O autorici