Volonterski poziv: tražimo volontere za analizu zakona o sjemenju - Biovrt - u skladu s prirodom

Vijesti Silvija Kolar-Fodor 17. prosinca 2020.

Volonterski poziv: tražimo volontere za analizu zakona o sjemenju

Udruga Biovrt raspisuje volonterski poziv za volontiranje na proučavanju hrvatskih i europskih zakona na području poljoprivrednih politika, a posebno na području zakona koji uređuju pitanje sjemenja.

S obzirom na nedavni prijedlog Zakona o sjemenju koji je vrlo nepovoljan za očuvanje starinskih sorti, kao i dostojanstveni život poljoprivrednika, udruga Biovrt, Hrvatski savez udruga ekoloških proizvođača i Udruga obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Život zajedno su se aktivirali kod javne kampanje i zajedničkog zagovaranja za zakone koji neće ugrožavati očuvanje starinskih sorti niti ugrožavati opstanak ekoloških i malih OPG-ova u Republici Hrvatskoj.

Ako ste kvalificirani za područje prava i želite biti dio našeg tima u analizi sjemenarske politike i zakona o sjemenju te u zagovaranju očuvanja starinskih sorti, ekološkog uzgoja i dostojanstvenog života poljoprivrednika, tražimo baš vas.

Volontiranje upisujemo u volontersku knjižicu.

Javite nam se s vašom prijavom na e-mail biovrt(a)biovrt.com.  ((a) zamijenite s @)

Tim udruge Biovrt, Hrvatskog saveza udruga ekoloških proizvođača i Udruge obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Život

 

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

Vizija Udruge je:
• zajednica u kojoj svaki čovjek zna kako priroda funkcionira i koji razumije da smo svi mi samo njezin maleni dio, a ne njezini “vlasnici”;
• život u skladu s prirodom gdje je čovjek uzgojem i nabavom svoje organske hrane podržava bioraznolikost, lokalnu zajednicu i svoje zdravlje.

 

O autorici