Uvjeti Korištenja - Biovrt - u skladu s prirodom

Uvjeti Korištenja

Svi sadržaji na ovim stranicama vlasništvo su potpisanih autora/ica i zaštićeni su Zakonom o autorskim pravima.
Svaka neovlaštena upotreba sadržaja sa ovih stranica može predstavljati povredu Zakona o autorskim pravima.
Posjetiteljima stranica dozvoljeno je kopiranje teksta i pohranjivanje u vlastito računalo, a za osobnu uporabu.
Nije dozvoljeno mijenjati, distribuirati, objavljivati ili na bilo koji drugi način prenositi ili prodavati informaciju i fotografiju objavljenu na ovim stranicama bez odobrenja vlasnika, kao i bez navođenja izvora i autora/ice teksta i fotografija.

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI:
Svi tekstovi i članci vezani uz jestivost i ljekovitost biljaka su samo neobavezne informacije.
Koristite ih na svoju osobnu odgovornost i rizik. O svakom pitanju, prijedlogu ili informaciji iz teksta konzultirajte stručnu osobu ili liječnika.

 

Uvjeti poslovanja
Izjava o zaštiti privatnosti nalazi se niže u tekstu.

Uvjeti prodaje

Na ovima stranicama možete putem online obrasca naručiti knjigu Silvije Kolar-Fodor “Vrtlarenje u skladu s prirodom”, društvenu igru “Upoznajmo biljno carstvo” te Kalendar iz Biovrta za 2022. koje prodaje Taraxacum j.d.o.o. i online edukacije Silvije Kolar-Fodor, koje prodaje OPG Biovrt.

Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici.
Ako naručena roba nije isporučiva, Taraxacum j.d.o.o. ili OPG Biovrt će ponuditi kupcu drugu najsličniju robu i nakon što kupac potvrdi e-mailom da mu ponuda odgovara, najranije sljedeći dan isporučit će robu kupcu prema odabranom načinu dostave. Ukoliko kupcu ponuda ne odgovara izvršit ćemo povrat sredstava.
Robu ne isporučujemo na temelju potvrde o uplati, već tek nakon što uplata bude vidljiva na našem žiro računu. Kod uplata u hrvatskim poslovnim bankama to je najčešće sljedeći radni dan, a u velikom broju slučajeva dva radna dana od dana uplate, a kod plaćanja u poslovnicama Hrvatskih pošta, minimalno dva radna dana nakon uplate.
Ukoliko plaćate virmanom ili općom uplatnicom i želite da vam pošiljka stigne što prije za ovu vrstu plaćanja, molimo vas da pravilno popunite virman ili opću uplatnicu i obavezno upišete pravilan poziv na broj odobrenja jer znatno može utjecati na brzinu isporuke. Pošiljku šaljemo u roku do 2 dana nakon što je uplata proknjižena na naš žiro-račun.

Uvjeti dostave

Robu dostavljamo putem HP-a ili OVERSEAS TRADE CO LTD D.O.O. sukladno njihovom važećem cjeniku. Uvjete poslovanja HP D.D. i OVERSEAS TRADE CO LTD D.O.O. možete pogledati na njihovim internet stranicama.

Oblici plaćanja
– jednokratno
– internet bankarstvo
– opća uplatnica
– virman

Cijene su bez PDV-a jer Taraxacum j.d.o.o. i OPG Biovrt nije obveznik PDV-a.

Usluge webshop-a možete koristiti kao gost korisnik. Polja koja su označena kao obavezna moraju biti popunjena da bi vaša narudžba vrijedila.
U smislu općih uvjeta prodaje, kupac je fizička ili pravna osoba koja plaća proizvod i uslugu dostave posredstvom internet stranice. Prihvaćanjem općih uvjeta prodaje Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni.

Reklamacije
E-mail adresa za reklamacijske upite je biovrt@biovrt.com

ROK ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.
Rok za jednostrani raskid ugovora iznosi 14 dana od dana kada je roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

POVRAT UPLAĆENOG IZNOSA

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena i isporučena.

POVRAT ROBE

Robu vratite ili je predajte nama (Taraxacum j.d.o.o. ili OPG Biovrt, Novo Selo Rok, M.Tita 140, 40000 Čakovec) bez nepotrebnog odgađanja , a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

TROŠKOVI POVRATA ROBE

Izravne troškove povrata robe morate snositi sami. Ukoliko se utvrdi da je tvrtka Taraxacum j.d.o.o ili OPG Biovrt poslala krivi artikl, sve troškove povrata snosi tvrtka preko HP-a d.d ili OVERSEAS TRADE CO LTD D.O.O. Ukoliko je kupac naručio pogrešan artikl, sve troškove (poštarina) snosi kupac.

ODGOVORNOST POTROŠAČA ZA UMANJENJE VRIJEDNOSTI ROBE

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

OBRAZAC O JEDNOSTAVNOM RASKIDU:

Obrazac o jednostavnom raskidu ugovora ispunite na listu papira ili u e-mailu na sljedeći način:
1. IME, PREZIME I ADRESA POTROŠAČA:
2. PRIMA: Taraxacum j.d.o.o.(ili OPG Biovrt – ovisi od koga ste naručivali) , Novo Selo Rok, M.Tita 140, 40000 Čakovec, biovrt@biovrt.com
3. Ja _________________ ovim izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor o prodaji sljedeće robe/za pružanje sljedeće usluge (odabrati)____________________, naručene/primljene dana ____________________
4. Potpis potrošača (ako se ispunjava obrazac na papiru)
5. datum

PODACI ZA POVRAT UPLATE:
IME I PREZIME UPLATITELJA:
IZNOS UPLAĆENOG IZNOSA PO PONUDI:
IBAN PRIMATELJA (tekući ili žiro račun):

OBAVIJEST O POSTOJANJU ODGOVORNOSTI ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE

Odredbama članka 4. stavak 2. Zakona o zaštiti potrošača, propisano je da na obavezno-pravne odnose između potrošača i trgovca primjenjuju se odredbe Zakona o obaveznim odnosima, a člankom 43. stavak 2. istog Zakona u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu na odnose potrošača i trgovca primjenjuju se odredbe Zakona o obaveznim odnosima o odgovornosti za materijalne nedostatke stvari. Prava koja pripadaju potrošaču na temelju pravila o odgovornosti za materijalne nedostatke definirana su člancima 400. do 422. Zakona o obaveznim odnosima (NN br. 35/05, 41/08., 125/11.), a odredbama članka 403. stavak 4. propisano je da kod potrošačkog ugovora potrošač kao kupac nije obavezan pregledati stvar niti dati na pregled, ali je obavezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak, a najkasnije u roku od dvije godine od prijelaza rizika na potrošača.
Povrati ispravne robe
Prema Zakonu o zaštiti potrošača, roba kupljena na daljinu (kada se ne radi o osobnom preuzimanju nego se šalje kurirskom službom) može se vratiti (o svom trošku) u roku najkasnije 14 dana od dana primitka, isključivo u svojoj originalnoj i neoštećenoj ambalaži na adresu poslovnice Taraxacum j.d.o.o. (ili OPG Biovrt), Novo Selo Rok, M.Tita 140, 40000 Čakovec s naznakom – Povrat robe. Uz robu koja udovoljava povratu, obavezno mora biti priložena kopija računa i pisana obavijest o raskidu ugovora sa brojem računa na koji da izvršimo povrat sredstava. U suprotnom povrat nećemo biti u mogućnosti obraditi. Povrat robe isključuje robu koja je korištena i/ili kojoj je vidljivo oštećena ambalaža. Ukoliko je ambalaža oštećena ili nedostaju neki dijelovi povrat će biti odbijen. Troškove transporta snosi kupac.
Ne odgovaramo za krivo naručenu robu. U slučaju povrata ispravne robe (ako je više artikala – dovoljno da je jedan ispravan) kupac snosi troškove dostave. Roba mora biti vraćena prodavatelju u neoštećenoj i orginalnoj ambalaži, sa svim priloženim dokumentima i pripadajućom opremom. Povrat mora biti unaprijed dogovoren.

Informacije na web trgovini

TARAXACUM J.D.O.O. i OPG Biovrt ulažu maksimalne napore u održavanju informacija na stranicama web trgovine ažurnim i točnim.
TARAXACUM J.D.O.O. i OPG Biovrt ne mogu jamčiti stopostotnu točnost svih prikazanih informacija o proizvodima i uslugama. U izuzetnim slučajevima su moguća odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. TARAXACUM J.D.O.O. i OPG Biovrt se obvezuje u svakom takvom slučaju revidirati narudžbu i kontaktirati kupca da se osobno dogovori o alternativnim rješenjima. Isto tako, fotografije proizvoda ne moraju uvijek odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i treba ih shvatiti samo kao informativnu ilustraciju. Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na biovrt@biovrt.com.

Cijene u valutama

Sva plaćanja će se vršiti u hrvatskoj valuti (HRK).

Uvjeti korištenja

Stranica www.biovrt.com je u vlasništvu Silvije Kolar-Fodor. Za vrijeme korištenja primjenjuju se ovdje navedena pravila i Uvjeti korištenja kao i svi važeći i primjenjivi zakoni. Zadržavamo pravo promjene ovih pravila i Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave.

Copyright

Stranica www.biovrt.com je u vlasništvu Silvije Kolar-Fodor. Sav sadržaj na www.biovrt.com kao što su tekstovi, grafički sadržaji, zaštitni znakovi (logotipi), ikonice, audio i video zapisi, digitalni downloadi, softverski paketi i podaci vlasništvo su Silvije Kolar-Fodor ili naših partnera (Taraxacum j.d.o.o., OPG Silvija Kolar-Fodor, Udruga Biovrt – u skladu s prirodom) i zaštićeni su domaćim i međunarodnim propisima o zaštiti autorskog i srodnih prava odnosno prava industrijskog vlasništva i njihova neovlaštena uporaba predstavlja povredu propisa o zaštiti prava intelektualnog vlasništva.

Vaš korisnički račun

Ako koristite ove stranice, Vi ste odgovorni za povjerljivost vašeg korisničkog računa – korisničkog imena, lozinke i ostalih osobnih podataka kao i za restrikciju pristupa Vašem računalu. Vi prihvaćate odgovornost za sve aktivnosti koje se izvedu koristeći Vaše korisničko ime i lozinku.

Elektronička komunikacija

Kada posjetite www.biovrt.com ili nam pošaljete elektronsku poštu (e-mail), s nama komunicirate elektronski. Ovime pristajete na elektronsku komunikaciju s www.biovrt.com. Mi s Vama komuniciramo putem e-maila ili uz pomoć informacija na stranicama www.biovrt.com. Ovime pristajete na sva pravila, upozorenja, obavijesti i ostale poruke putem kojih mi komuniciramo s Vama. Nije dozvoljeno korištenje neispravnih ili tuđih e-mail adresa, impersonizacija druge osobe i/ili organizacije ili bilo kakvo drugačije navođenje na krivi izvor sadržaja i komunikacije.

Prijava povrede i zaštite prava

TARAXACUM J.D.O.O. i OPG Biovrt poštuje prava intelektualnog vlasništva i druga prava trećih osoba. Ako vjerujete da je Vaše djelo kopirano ili su na bilo koji drugi način povrijeđena Vaša prava, molimo Vas da nas o tome obavijestite.
Prigovori i sugestije
Sukladno odredbi članka 8. Zakona o zaštiti potrošača (NN 79/07, 125/07, 79/09), obavještavamo Vas da nam eventualne prigovore možete uputiti putem e-mail-a na biovrt@biovrt.com ili pisanim putem na adresu Taraxacum j.d.o.o. ili OPG Biovrt, Novo Selo Rok, M.Tita 140, 40000 Čakovec.
Na upućeni prigovor dužni smo Vam odgovoriti najkasnije u roku od 15 dana od dana kada je isti zaprimljen.

Privatnost podataka

TARAXACUM J.D.O.O. i OPG Biovrt se obavezuju pružati zaštitu osobnim podacima kupaca na način da prikuplja samo nužne i osnovne podatke o kupcima koji su potrebni za ispunjenje naših obveza, informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici TARAXACUM J.D.O.O. i i OPG Biovrt odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
Web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi tvrtka TARAXACUM J.D.O.O i i OPG Biovrt . Stranice služe kao elektroničko prodajno mjesto OPG Biovrt – Silvija Kolar-Fodor, tvrtke TARAXACUM J.D.O.O. i naših partnera,. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene. TARAXACUM J.D.O.O. i OPG Biovrt se obvezuju primjenjivati maksimalne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa kupaca i sprečavanja eventualnih zlouporaba informacija.

Unos i prijenos osobnih podataka
TARAXACUM J.D.O.O. i OPG Biovrt obavezuju se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljaju samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici TARAXACUM J.D.O.O. i OPG Biovrt i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
Ispunjavanjem web obrasca narudžbe potvrđujete da ste u cijelosti upoznati te prihvaćate ovdje navedene uvjete korištenja.

Izjava o zaštiti privatnosti

Za obradu podataka odgovorna je tvrtka:
Taraxacum j.d.o.o. i OPG Biovrt, Novo Selo Rok, M.Tita 140, 40000 Čakovec

TARAXACUM J.D.O.O. i OPG Biovrt poštuje vašu privatnost i temelji svoje internetske stranice na tehnologijama koje pružaju bolje i sigurnije mrežno iskustvo. Ova Izjava o zaštiti privatnosti odnosi se na prikupljanje i obradu vaših osobnih podataka te primjenu kolačića (cookies) na internetskim stranicama www.biovrt.com (u daljnjem tekstu: Web stranica)

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Kako bi održala funkcionalnost internetskih stranica i omogućila usluge koje korisnici traže, TARAXACUM J.D.O.O. i OPG Biovrt na ovoj Web-stranici može prikupljati i upotrebljavati osobne podatke korisnika.
Putem internetskih stranica www.biovrt.com moguće je, ovisno o svrsi, prikupljanje vaših osobnih podataka.
Upisom osobnih podataka u za to predviđena polja dajete privolu da se navedeni podaci upotrebljavaju u svrhu za koju su dani.
TARAXACUM J.D.O.O. i OPG Biovrt prikupljaju podatke o vašem računalu. Ovi podaci mogu uključivati vašu IP adresu, tip preglednika, vrijeme pristupa i adrese web stranica.
TARAXACUM J.D.O.O. i OPG Biovrt mogu koristiti navedene podatke kako bi vam pružili učinkovitiju korisničku uslugu, olakšali korištenje web stranica uklanjanjem potrebe za učestalim upisivanjem istih podataka ili za prilagodbu web stranica vašim osobnim sklonostima i interesima.
TARAXACUM J.D.O.O. i OPG Biovrt ne prodaju, ne iznajmljuju i ne posuđuju popis korisnika svojih stranica trećim stranama. Uz obvezu zadržavanja povjerljivosti, TARAXACUM J.D.O.O. i OPG Biovrt mogu dijeliti podatke s pouzdanim partnerima za određene svrhe: izradu statističke analize, omogućivanje korisničke potpore, organizaciju dostave ili slične potrebe. Svakoj takvoj trećoj strani zabranjena je daljnja obrada vaših osobnih podataka.

Sigurnost vaših osobnih podataka

Internetska stranica www.biovrt.com štiti vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja. Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom, sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja.

Primjena kolačića

Na internetskim stranicama www.biovrt.com primjenjuju se tzv. kolačići (cookies) – tekstualne datoteke koje na računalo korisnika smješta internetski poslužitelj kojim se korisnik koristi.
Datoteke nastaju kada preglednik na uređaju korisnika učita posjećeno mrežno odredište, koje potom šalje podatke pregledniku te izrađuje tekstualnu datoteku (kolačić). Preglednik dohvaća i šalje datoteku na poslužitelj mrežnog odredišta (mjesta, stranice) prilikom povratka korisnika na njega.
Kolačići se upotrebljavaju za funkcioniranje svih značajki internetskih stranica i bolje korisničko iskustvo, a mogu biti privremeni (pohranjuju se samo tijekom posjeta internetskim stranicama) ili trajni (na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta).
Kolačićima trećih strana www.biovrt.com koristi se za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe naših internetskih stranica. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.
Stranice www.biovrt.com služe se statistikom Google Analytics, a pravila o kolačićima treće strane potražite na Google Analytics.
Sprječavanje kolačića
Ako niste suglasni s njihovom upotrebom, kolačiće možete lako izbrisati (ili spriječiti) na svojem računalu ili mobilnom uređaju s pomoću postavki preglednika kojim se koristite.
Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite ili na www.allaboutcookies.org.
Budući da je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naših internetskih stranica i njihovih procesa, imajte na umu da sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje tih značajki ili prouzročiti njihov drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.
Uvjeti i izmjene
Uvjeti ove Izjave o zaštiti privatnosti uređuju upotrebu kolačića i svih podataka prikupljenih za vrijeme primjenjivanja Izjave, osim kolačića trećih strana. TARAXACUM J.D.O.O. i OPG Biovrt zadržava pravo izmjene ove Izjave i pravila o kolačićima u bilo kojem trenutku kako bi prenijela nove važne informacije te kako biste bili informirani o načinima na koje TARAXACUM J.D.O.O. i OPG Biovrt na svojim internetskim stranicama štiti vaše podatke, te stoga preporučujemo da povremeno provjerite ažuriranja na ovoj stranici.

Informacije za kontakt

TARAXACUM J.D.O.O. i OPG Biovrt rado će primiti vaše komentare i sugestije u vezi s ovom Izjavom, kao i sva Vaša pitanja i primjedbe.
Kontakt podaci nalaze se: https://www.biovrt.com/kontakt/ .
Hvala Vam na povjerenju.