Svečana proslava "Jesen za bake i djedove" 29.11.17. u PŠ N.S.Rok - Biovrt - u skladu s prirodom

Projekti Silvija Kolar-Fodor 30. studenoga 2017.

Svečana proslava “Jesen za bake i djedove” 29.11.17. u PŠ N.S.Rok

 

U sklopu projekta “U školskom vrtu (i mi) rastemo” kojeg provodi udruge Biovrt u skladu s prirodom u partnerstvu s Prvom osnovnom školom Čakovec i Područnom školom Novo Selo Rok, održali smo jesensku proslavu s bakama i djedovima.

Kako su ciljevi projekta između ostalog i očuvanje tradicijskog znanja o uzgoju zdrave hrane i međimurske tradicije, pozvali smo bake i djedove da s nama proslave da nam ispričaju o starim običajima i radovima u skladu s godišnjim dobima.

Učenici su svojim bakama i djedovima predstavili što su sve napravili na našem školskom vrtu protekle dvije godine, a jedan djed nam je ispričao kako je nekad izgledalo kad je na jesen bilo na tzv. luščarama kukuruza.

Imali smo dvije ekipe malih novinara koji su intervjuirali bake i djedove o starim običajima i uzrečicama.

Na kreativnom dijelu ove svečanosti svi i djeca i njihovi bake i djedovi izrađivali su brojne predmete i igračke od jesenskih plodova, a djeca su nagradila svoje bake i djedove s medaljama od jesenskih plodova. Proslava s puno starih priča, puno kreativnih ideja i predmeta bila je uistinu prekrasna i inspirativna, hvala svima na sudjelovanju.

29112017 7  29112017 5

 

Projekt “U školskom vrtu (i mi) rastemo” traje od 01.10.2017.-31.08.2018. i provodi ga udruga Biovrt – u skladu s prirodom kao nositelj u partnerstvu s I. osnovnom školom Čakovec i Područnom školom Novo Selo Rok

više o projektu pročitajte na linku: http://www.biovrt.com/projekti/u-skolskom-vrtu-i-mi-rastemo

 

logo zaklada u boji

 

O autorici