Radionice izrade prirodnih repelenata i zubnih pasti u Čakovcu - Biovrt - u skladu s prirodom

Vijesti Silvija Kolar-Fodor 4. lipnja 2013.

Radionice izrade prirodnih repelenata i zubnih pasti u Čakovcu

Dana 08.06.2013, povodom Dana otvorenih vrata udruge Biovrt – u skladu s prirodom, fitoaromaterapeutkinja Martina Bogdanić iz Udruge za fitoaromaterapiju Studio Martina&Natura dolazi iz Rijeke u Čakovec održati predavanje o prirodnoj kozmetici.
Nakon navedene manifestacije, za sve zainteresirane održati će i dvije izuzetno zanimljive radionice:
1. RADIONICA IZRADE PRIRODNIH REPELENATA
– termin: subota 08.06.2013., 16:00-18:00 sati
– cijena 100 kn
Repelenti – sredstva za odvraćanja insekata – ne moraju biti sintetski i ne moraju smrdjeti. Na radionici ćete naučiti kako izraditi prirodne repelente, te kako koristi eterična ulja i biljke za ugodnije boravljenje u prirodi.
2. RADIONICA IZRADE ZUBNIH PASTI
– termin: nedjelja 11-14 sati
– cijena 100 kn
Cilj radionice je da što više ljudi nauči kako raditi zdrave, prirodne, ljekovite zubne paste jer je svakodnevena konzumacija flora (natrij florid u komercijalnim zubnim pastama) sustavno trovanje i stvaranje ogromnog broja najtežih bolesti, fizičkih a pogotovo psihičkih. Dovoljno je da u google ukucate riječi kao što su epifiza i flor, istina o floru i sl. i da dođete na početak traga istine o floru. Banalna svakodnevna stvar kao što je zubna pasta pretvorila se u banalnu svakodnevnu dozu otrova.
Htjeli, ne htjeli, dok peremo zube uvijek sa slinom progutamo i dio paste za zube. Ako ne želimo da se trujemo (jer već i vrapci na grani znaju da su zubne paste deponij opada farmaceutske industrije) možemo zube prati samo s četkicom i čistom vodom.
Ako želimo da preventivno djelujemo na zdravlje usne šupljine, ali i cijeloga tijela (jer uvijek u procesu pranja zubi jedan dio zubne paste završi u našem probavnom traktu) možemo naučiti kako napraviti zdrave ali i ljekovite paste za zube (ali i cijelo tijelo).
zubne paste1
Radionice će se održati u Novom Selu Rok kraj Čakovca, u biovrtu udruge Biovrt – u skladu s prirodom. Nakon prijave dobiti ćete točne upute za dolazak.
Iskoristite ovu iznimnu priliku i naučite više o prirodnoj kozmetici. Martina Bogdanić dolazi u ove krajeve samo jedanput na godinu, a znanje koja ćete dobiti na radionicama je vrlo korisno i primjenjivo za svakoga.
Rok za prijave: 07.06.2013. u 20:00 sati., putem on-line obrasca:
 

O autorici