Predavanje “Najbolje organske metode uzgoja hrane" i razmjena sjemenja 15.02.20. u Varaždinu - Biovrt - u skladu s prirodom

Vijesti Silvija Kolar-Fodor 9. veljače 2020.

Predavanje “Najbolje organske metode uzgoja hrane” i razmjena sjemenja 15.02.20. u Varaždinu

Udruga Gredica u suradnji s udrugom «Biovrt – u skladu s prirodom u subotu 15.02.2020. godine organizira predavanje Silvije Kolar-Fodor „ Najbolje organske metode uzgoja hrane” i razmjenu domaćeg sjemenja. Događaj će se održati u prostoru udruge Gredica, Optujska 13, (u blizini Starog grada), Varaždin

Predavanje će se održati u terminu od 10:00-11:00 sati, a razmjena sjemenja od 11:00-13:00 sati.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na događaju, nauče više o organskim metodama uzgoja zdrave hrane, podijele iskustva s vrtlarima te da razmijene sjeme za iduću vrtlarsku sezonu.

Na predavanju Najbolje organske metode uzgoja hrane” predavačica Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge Biovrt, otkriti će vam brojne organske vrtlarske metode kojima si uvelike smanjujete posao na vrtu, a koje imaju višestruke učinke i na vaše zdravlje. Takve metode su, osim dobrobiti uzgoja vlastite zdrave hrane, održivo rješenje za zdravi okoliš i rješenje za klimatske promjene. Metode su lake i primjenjive i za velike i za male vrtove.

Svaki sudionik/ca predavanja dobiva na poklon sjeme cvijeća iz biovrta.

Na razmjene sjemenja se pozivaju posjetitelji predavanja koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima i da razmijene sjeme s udrugom Biovrt i na taj način doprinesu očuvanju naše biološke raznolikosti.
Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.

O predavačici: Silvija Kolar–Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom “24 sata”, dnevnikom “Večernji list”, magazinom Jutarnjeg lista “D&D VRT”, časopisom Poljoprivredni glasnik, magazinom za život u skladu s prirodom “100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, Sirova hrana.hr … zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

 

Srdačno ste pozvani.

 

O autorici