Predavanje i razmjena sjemenja 30.11. u Varaždinu - Biovrt - u skladu s prirodom

Predavanje i razmjena sjemenja 30.11. u Varaždinu

Za sve ljubitelje prirode i vrtlarenja varaždinska Udruga “Gredica”, u suradnji s međimurskom udrugom Biovrtu skladu s prirodomi Gradskim muzejem Varaždin, u subotu 30. studenog u Varaždinu organizira predavanje pod nazivom “Nastanak, skupljanje i čuvanje domaćeg sjemenja” te razmjenu sjemenja za građane.

Predavanje i razmjena sjemenja održat će se u Palači Herzer, Franjevački trg 6. u Varaždinu. Predavanje, koje vodi Silvija Kolar-Fodor iz udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, počinje u 10 sati, a po njezinu završetku, u 11,30 sati, započet će razmjena domaćeg sjemenja. Građani koji nemaju sjeme za razmjenu do istog mogu doći i donacijom za sjeme. Oba događanja su besplatna i otvorena za javnost.

Na predavanju će biti prezentirane tehnike skupljanja i očuvanja sjemenja vrsti koje uzgajamo u našim vrtovima. Predavačica će se osvrnuti na glavne obitelji biljaka i podijeliti svoja iskustva kako kod pojedinih vrsta uspješno uzgojiti, skupiti i sačuvati sjeme za korištenje idućih godina, te zašto je to važno za budućnost čovječanstva.

razmjena sjemenja 2

O predavačici: Silvija Kolar – Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica internetske stranice i tekstova nawww.biovrt.com, autorica tekstova rubrike “Biovrtlarica” u prilogu Vrt – časopisa 24 sata, kolumnistica na portalu Naturala.hr, autorica blogaU skladu s prirodomna Blogosferi Večernjeg lista, suradnica na portalu Sirovahrana.hr, administratorica foruma Vrtlari, zaljubljenica u prirodu i dugogodišnja biovrtlarka.

Udruga za promicanjeodrživog načina življenjaGredica je neprofitna organizacija sa sjedištem u Varaždinu. Osnovni cilj djelovanja udruge je promicati i u praksi realiziratipraktična lokalna rješenja vezana uz široko područje održivog načina življenja. Udruga je u javnosti prepoznata ponajviše po uspješnom projektu društvenog vrta pod nazivom Čudesni vrtovi, koji okuplja više od100 vrtlara s područja Varaždina.

UdrugaBiovrtu skladu s prirodomje nevladina i neprofitna organizacija, koja radi na promicanjui edukaciji o životu u skladu s prirodom, podizanju svijesti o održivom razvoju, promicanju očuvanja biološke raznolikosti, te na promicanju ekološke i organske proizvodnje namirnica i svih biljaka općenito.

Srdačno ste pozvani.

 

O autorici