Predavanje i razmjena sjemenja 23.11.2014. u Ludbregu - Biovrt - u skladu s prirodom

Predavanje i razmjena sjemenja 23.11.2014. u Ludbregu

Za sve ljubitelje prirode i vrtlarenja, udruga Život Ludbreg u suradnji s udrugom “Biovrt – u skladu s prirodom” dana 23. studenog (nedjelja) organizira predavanje “Nastanak, skupljanje i čuvanje domaćeg sjemenja” i izložbu sjemenja starih sorti sjemenja povrća i cvijeća te prigodnu razmjenu sjemenja.

Predavanje i razmjena sjemenja će se održati u terminu od 14:00-18:00 sati u prostorijama Društvenog doma Čukovec, Vinogradska 2 (kraj Ludbrega).
Oba događanja su besplatna i otvorena za javnost.
Na predavanju koje počinje u 15:00 sati će biti prezentirane tehnike skupljanja i očuvanja sjemenja vrsti koje uzgajamo u našim vrtovima. Predavačica Silvija Kolar-Fodor će se osvrnuti na glavne obitelji biljaka i podijeliti svoja iskustva kako kod pojedinih vrsta uspješno uzgojiti, skupiti i sačuvati sjeme za korištenje idućih godina, te zašto je to važno za budućnost čovječanstva.
Izložba sjemenja starih sorti sjemenja povrća i cvijeća te prigodna razmjena sjemenja održati će se od 14:00-18:00 sati. Pozivamo sve koji čuvaju domaće sjeme da sudjeluju u ovom događaju i dođu razmijeniti sjeme. Oni koji nemaju sjeme za razmjenu do istog mogu doći i donacijom za sjeme.
razmjena sjeme 2
O predavačici: Silvija Kolar – Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica internetske stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica tekstova rubrike “Biovrtlarica” u prilogu Vrt – časopisa 24 sata, kolumnistica na portalu Naturala.hr, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, administratorica foruma Vrtlari, zaljubljenica u prirodu i dugogodišnja biovrtlarka.
Udruga”Biovrt – u skladu s prirodom” je nevladina i neprofitna organizacija, koja radi na promicanju i edukaciji o životu u skladu s prirodom, podizanju svijesti o održivom razvoju, promicanju očuvanja biološke raznolikosti, te na promicanju ekološke i organske proizvodnje namirnica i svih biljaka općenito.
Udruga “ŽIVOT” Ludbreg – Društvo za biološko-dinamičko gospodarenje, osnovano je 2005.godine, sa ciljem edukacije osoba zainteresiranih za ekološku poljoprivredu, te osvješćivanje ljudi o važnosti očuvanja tla, vode, zraka i svih živih bića na planeti Zemlji.
Udruga se bazira na bio-dinamici metoda doktora RUDOLFA STEINER-a i od osnutka održava razne seminare na temu ekološke poljoprivrede
 

O autorici