Predavanje i razmjena sjemenja 19.10.2013. u Nedelišću - Biovrt - u skladu s prirodom

Predavanje i razmjena sjemenja 19.10.2013. u Nedelišću

Za sve ljubitelje prirode i vrtlarenja, udrugaBiovrtu skladu s prirodomu suradnji s centrom SMART VISION dana 19. listopada 2013. (subota) održava predavanje “Nastanak, skupljanje i čuvanje domaćeg sjemenja” i razmjenu sjemenja.

Predavanje i razmjena sjemenja će se održati u terminu od 18:00-20:00 sati u prostorijama Centra Smart Visionu Nedelišću, Karlović Vinka 14a (mjesto između Varaždina i Čakovca).

Na predavanju će biti prezentirane tehnike skupljanja i očuvanja sjemenja vrsti koje uzgajamo u našim vrtovima. Predavačica će se osvrnuti na sve glavne obitelji biljaka i sa zainteresiranima podijeliti svoja iskustva i male trikove kako kod pojedinih vrsta uspješno uzgojiti, skupiti i sačuvati svoje sjeme za korištenje idućih godina, te zašto je to važno za budućnost čovječanstva.

Osim navedenog, moći ćete čuti zašto je obrađivanje vlastitog biovrta izvor radosti, inspiracije, zdravlja i neovisnosti za svakog pojedinca ili obitelj.

Nakon predavanja održati će se razmjena domaćeg sjemenja, pa se pozivaju svi zainteresirani neka nam se pridruže sa svojim sjemenjem koje čuvaju na svojim vrtovima. Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.

28082013 povrce

Predavačica: Silvija Kolar – Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica tekstova rubrike «Biovrtlarica» u prilogu Vrt časopisa 24sata, kolumnistica na portalu Naturala.hr, autorica blogaU skladu s prirodomna Blogosferi Večernjeg lista, suradnica na portalu Sirovahrana.hr,administratorica foruma Vrtlari, zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka.

UdrugaBiovrtu skladu s prirodom” je nevladina i neprofitna organizacija, koja radi na promicanjui edukaciji o životu u skladu s prirodom, podizanju svijesti o održivom razvoju, promicanju očuvanja biološke raznolikosti, te na promicanju ekološke i organske proizvodnje namirnica i svih biljaka općenito.

 

O autorici