Predavanje i razmjena sjemenja 08.11.2013. u Lepoglavi - Biovrt - u skladu s prirodom

Predavanje i razmjena sjemenja 08.11.2013. u Lepoglavi

Gradska knjižnica Lepoglava, u suradnji s udrugom Biovrt – u skladu s prirodom, organizira u petak, 08.11.2013. u 18:00 sati predavanje pod nazivom “Nastanak, skupljanje i čuvanje domaćeg sjemenja” i razmjenu domaćeg sjemenja. Predavanje će biti održano u Gradskoj knjižnici u Lepoglavi, Hrvatskih pavlina 7 (u zgradi Turističko kulturno informativnog centra, u centru Lepoglave).

Na predavanju će biti prezentirane tehnike skupljanja i očuvanja sjemenja vrsti koje uzgajamo u našim vrtovima. Predavačica će se osvrnuti na sve glavne obitelji biljaka i sa zainteresiranima podijeliti svoja iskustva i male trikove kako kod pojedinih vrsta uspješno uzgojiti, skupiti i sačuvati svoje sjeme za korištenje idućih godina, te zašto je to važno za budućnost čovječanstva.

Osim navedenog, moći ćete čuti zašto je obrađivanje vlastitog biovrta izvor radosti, inspiracije, zdravlja i neovisnosti za svakog pojedinca ili obitelj.

Nakon predavanja održati će se razmjena domaćeg sjemenja, pa se pozivaju svi zainteresirani neka nam se pridruže sa svojim sjemenjem koje čuvaju na svojim vrtovima. Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme, pa skrećemo pozornost na to da svatko tko želi mijenjati ili nabaviti stare sorte iskoristi ovu jedinstvenu priliku za to. Predavanje je predviđeno za 18:00 sati, a svi zainteresirani su dobrodošli.

grah biserac

Predavačica: Silvija Kolar – Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica tekstova rubrike «Biovrtlarica» u prilogu Vrt časopisa 24sata, kolumnistica na portalu Naturala.hr, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, suradnica na portalu Sirovahrana.hr,administratorica foruma Vrtlari, zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka.

Udruga “Biovrt – u skladu s prirodom” je nevladina i neprofitna organizacija, koja radi na promicanju i edukaciji o životu uskladu s prirodom, podizanju svijesti o održivom razvoju, promicanju očuvanja biološke raznolikosti, te na promicanju ekološke i organske proizvodnje namirnica i svih biljaka općenito. U sklopu Udruge djeluje internet stranica www.biovrt.com, na kojoj se stalno objavljuju novi edukativni članci iz tematike uzgoja cvijeća, povrća, voća, životinjskog svijeta u vrtu te raznih savjeta iz biovrtlarstva.

Gradska knjižnica Lepoglava organizator je različitih događanja i aktivnosti tijekom godine; gostovanja pisaca, pjesničkih večeri, izložaba, predavanja, savjetovanja, seminara, a kojima doprinosi napretku kvalitete života u svojoj sredini i šire.

 

O autorici