Predavanje 02.12.2015. u Čakovcu - Biovrt - u skladu s prirodom

Predavanje 02.12.2015. u Čakovcu

Pozivamo sve zainteresirane na javno besplatno predavanje „Upoznajmo i očuvajmo životinjske saveznike u uzgoju zdrave hrane”

Predavanje će se održati u srijedu 02.12.2015. u srijedu u Čakovcu, u organizaciji udruge Centar za mlade Čakovec (CEZAM) i udruge Biovrt – u skladu s prirodom u Prostoru (Dr.Ivana Novaka 38, Stari hrast, ulaz s lijeve strane zgrade)

Predavanje počinje u 18 sati, a nakon predavanja predviđena je razmjena domaćeg sjemenja.

O predavanju: 

Znate li da su pčele zaslužne za 1/3 hrane koju jedemo? Da su gliste zaslužne za plodno tlo, da su nam bubamare saveznici u borbi protiv nametnika? Suradnja s prirodom i bioraznolikost jako su bitni u uzgoju zdrave hrane. Upoznajte dio tog živog svijeta oko nas i naučite kako mu svi mi možemo pomoći u opstanku. Znanjem o korisnim životinjama u vrtu i načinima kako osigurati ravnotežu između korisnih organizama i nametnika uvelike si olakšavate uzgoj zdrave hrane bez potrebe za prskanjima ili dodatnom intervencijom u vrtu. Predavačica Silvija Kolar-Fodor otkriti će neke od načina kako postići ravnotežu u vrtu, a koje ona koristi u svom biovrtu.

Na razmjene sjemenja se pozivaju svi pojedinci i udruge koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima i na taj način doprinesu očuvanju naše biološke raznolikosti.

Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.

O predavačici: Silvija Kolar – Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, suradnica u magazinu za život u skladu s prirodom “100 posto prirodno”, zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka.

 

O autorici