Predavanja i radionice u travnju 2013 - Biovrt - u skladu s prirodom

Predavanja i radionice u travnju 2013

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom i u mjesecu travnju nastavlja održavati predavanja, razmjene sjemenja i radionice o biovrtlarstvu i na taj način informirati zainteresirane o ovom načinu uzgoja hrane i načinu života. U travnju  vas pozivamo na predavanja u Rijeci i u Koprivnici.

U današnje vrijeme, kada je hrana postala samo još jedan od proizvoda masovne potrošnje, a konvencionalna poljoprivreda truje i okoliš i ljude, raste zanimanje ljudi za uzgojom ogranske, zdrave hrane. Biovrtlarstvo je jedan od načina organskog uzgoja zdrave hrane, a bazira se na principima suradnje i sklada s prirodom koja nas okružuje. Biovrtlarstvo je izvor zdravlja i inspiracije, proces ponovnog otkrivanja prirode i stvaranje svog prirodnog raja u vrtu. S takvim načinom vrtlarenja upoznati će vas Silvija Kolar-Fodor koja se biovrtlarstvom aktivno bavi već osam godina.

Predavanja upućuju i na važnost očuvanja starih sorti i bioraznolikosti bez kojih nema ni opstanka, te na važnost aktivnijeg angažmana pojedinaca kako iz seoskih, tako i iz urbanih sredina u pokretanju inicijativa za lokalnom i proizvodnjom i potrošnjom hrane.

Dana 20.04.2013. godine u Rijeci, u Gradskoj vijećnici na adresi Korzo 40, u sklopu humanitarne akcije “Prirodom bez granica II” koju organizira Udruga za fitoaromaterapiju „Studio Martina&Natura” , predsjednica udruge Biovrt – u skladu s prirodom Silvija Kolar-Fodor održati će predavanje “Kako (i zašto) imati vlastiti biovrt”. Više na linku: Prirodom bez granica 2

Dan poslije, dana 21.04.2013. u Rijeci, na poziv Grupe solidarne razmjene «Pod Učkun», biti će održana 4-satna radionica na temu «Osnove biovrtlarstva» s više praktičnih savjeta (tlo, nametnici i bolesti, korovi i malčiranje, obitelji biljaka, dobri i loši susjedi). Radionica će biti održana od 9,00 do 13,00 sati na posjedu Udruge za terapijsko jahanje «Pegaz», Put pod Rebar 10, Rijeka.
Lokacija se nalazi na području između Orehovice i Sušačke drage, na samoj periferiji grada u zoni vrtova. Mjesto i vrijeme polaska za sve koji nisu sigurni kako doći do «Pegaza», je parkiralište na Delti u 8,30.Naknada za sudjelovanje je oko 60 kn, ovisno o broju sudionika.
Prijave za radionicu i sve ostale informacije na mail: poduckun@gmail.com. Broj sudionika je ograničen.

Dana 27.04.2013 u Koprivnici udruga “Kopriva” u suradnji s udrugom “Biovrt – u skladu s prirodom” organizira predavanje pod nazivom “Kako (i zašto) imati vlastiti biovrt” i razmjenu sjemenja. Predavanje će se održati u subotu 27. travnja 2013. s početkom u 14:00 sati u Koprivnici, u dvorani gradske Vijećnice.

 povrtnjak potpis

Predavačica Silvija Kolar Fodor, osim što je zaljubljenica u prirodu i dugogodišnja biovrtlarka te predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, također je autorica internetske stranice www.biovrt.com, kolumnistica na portalu Naturala.hr, autorica tekstova na blogu “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, autorica tekstova na portalu Sirovahrana.hr, te administratorica foruma Vrtlari.

Udruga “Biovrt – u skladu s prirodom” je nevladina i neprofitna organizacija, koja radi na promicanju i edukaciji o životu u skladu s prirodom, podizanju svijesti o održivom razvoju, promicanju očuvanja biološke raznolikosti, te na promicanju ekološke i organske proizvodnje namirnica i svih biljaka općenito. U sklopu Udruge djeluje internet stranica www.biovrt.com, na kojoj se stalno objavljuju novi edukativni članci iz tematike uzgoja cvijeća, povrća, voća, životinjskog svijeta u vrtu te raznih savjeta iz biovrtlarstva.

Nakon predavanja u travnju, ponovo kreće ciklus radionica Škole vrtlarenja u biovrtu. Sve više o tome možete pročitati na slijedećem linku: Skola vrtlarenja 2013

 

O autorici