Poziv na volontersku akciju čišćenja i pakiranja sjemenja 28.09.17. - Biovrt - u skladu s prirodom

Vijesti Silvija Kolar-Fodor 20. rujna 2017.

Poziv na volontersku akciju čišćenja i pakiranja sjemenja 28.09.17.

 

U četvrtak 28.9. u terminu od 16:30-19:30 organiziramo volontersku akciju u udruzi Biovrt.

Vandana Shiva, poznata ekološka aktivistica iz Indije, na jednom od predavanja u Hrvatskoj pročitala je iz knjige držeći u ruci paketić sjemenja iz Biovrta.
“Ja ne očajavam. Mogu nam srušiti stabla, mogu nam bombardirati domove, ali ja neću odustati. Jer sa jednom sjemenkom koju sam sačuvala i posadila – mogu ponovno uzgojiti svoj život”.

I uistinu, mi u udruzi Biovrt svjesni smo da je sjeme naša naša baština i naše bogatstvo.
Već godinama održavamo stare sorte i čuvamo ih od zaborava, održavamo radionice, predavanja, razmjene sjemenja i potičemo ljude da ponovno preuzmu kontrolu svojih života u svoje ruke – jer hranu jedemo svaki dan, ona nam je neophodna za preživljavanje.

Slijedeće godine ćemo na predavanjima ponovno svim sudionicima dijeliti besplatne paketiće sjemenja. Želimo da ih zasade u svom vrtu, dvorištu, na balkonu…a nakon toga da pokupe sjeme i podijele ga dalje…
Na taj način, ovom malenom dobrom gestom možemo vratiti u naše zajednice starinske sorte povrća, raznoliko cvijeće i bilje, pomoći raznim korisnim kukcima u preživljavanju i na kraju – time pomoći u preživljavanju i sami sebi.
Ako želiš i ti biti dio ekipe koja će sortirati i pakirati ove paketiće – javi nam se.
Slijedeće godine možeš zadovoljno viriti u dvorišta i vrtove diljem Hrvatske jer neke od biljaka će tamo biti upravo zato jer ih je zapakirala tvoja ruka <3

Pridruži nam se 🙂

Mjesto održavanja: Novo Selo Rok (7 km od Čakovca). Akcija je unutra, uz topli čaj i ugodno društvo.

Vrijeme održavanja:
četvrtak, 28.09.2017. u terminu od 16:30-19:30

Broj sudionika je ograničen – tražimo 6 volontera/ki. Svi sudionici dobiti će na poklon 2 paketića sjemenja.

Prijava:
zaključno do 25.9. Ako još niste volontirali u udruzi Biovrt i ako se niste upisali u prijavnicu, onda se prijavljujete na ovom linku putem prijavnice: https://tinyurl.com/biovrt-volonterskaprijavnica nakon čega ćemo vas kontaktirati.
Ako pak ste se već upisali u ovu prijavnicu za volontere, samo se javite na volontiranje@biovrt.com da se prijavljujete na ovu akciju.
Članovi/ce udruge Biovrt imaju prednost kod prijava.

Veselimo se druženju ☺
Tim udruge Biovrt

 

 

O autorici