Poziv na predavanje „Regenerativna poljoprivreda – poljoprivreda budućnosti” i razmjenu sjemenja 07.12.2019. u Čakovcu - Biovrt - u skladu s prirodom

Poziv na predavanje „Regenerativna poljoprivreda – poljoprivreda budućnosti” i razmjenu sjemenja 07.12.2019. u Čakovcu

Udruga «Biovrt – u skladu s prirodom u subotu 07.12.2019. godine organizira predavanje Silvije Kolar-Fodor „Regenerativna poljoprivreda – poljoprivreda budućnosti” i razmjenu domaćeg sjemenja. Događaj će se održati u dvorani Scheier u centru grada Čakovca u dvorani na prvom katu zgrade.

Predavanje će se održati u terminu od 10-11 sati, a razmjena sjemenja od 11-12:30 sati.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na događaju,  nauče više o tehnikama poljoprivrede koje čuvaju okoliš za buduće generacije i koje mogu preokrenuti negativne klimatske promjene, razmijene iskustva s vrtlarima koji primjenjuju regenerativne tehnike  te da razmijene sjeme za iduću vrtlarsku sezonu.

 

Na predavanju “ Regenerativna poljoprivreda – poljoprivreda budućnosti ”  ćete saznati kako poljoprivreda osim što je uzrok uništenja bioraznolikosti, zagađenja okoliša i jedan od glavnih uzroka klimatskih promjena, može biti i najbolje rješenje za uzgoj dobre, zdrave hrane, očuvanja okoliša i bioraznolikosti te zaustaviti nepovoljne klimatske promjene. Predavačica Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge Biovrt, otkriti će vam brojne poljoprivredne regenerativne prakse koje su rješenje za klimatske promjene i koje se radi svojeg učinka na ljude, okoliš i klimu mogu smatrati poljoprivredom budućnosti.

Svaki sudionik/ca predavanja dobiva na poklon sjeme cvijeća iz biovrta.

 

Na razmjene sjemenja se pozivaju posjetitelji predavanja koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima i da razmijene sjeme s udrugom Biovrt i na taj način doprinesu očuvanju naše biološke raznolikosti.
Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.

 

O predavačici: Silvija Kolar–Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom “24 sata”, dnevnikom “Večernji list”, magazinom Jutarnjeg lista “D&D VRT”, časopisom Poljoprivredni glasnik, magazinom za život u skladu s prirodom “100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, Sirova hrana.hr … zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

 

O autorici