Poziv na predavanje o skupljanju sjemenja u Čakovcu 18.08.23. - Biovrt - u skladu s prirodom

Vijesti Silvija Kolar-Fodor 10. kolovoza 2023.

Poziv na predavanje o skupljanju sjemenja u Čakovcu 18.08.23.

Pozivamo vas na predavanje „Skupljanje i čuvanje sjemenja u vlastitom vrtu“ u Čakovcu 18.08.2023.

Nastavljamo s edukacijama u II. osnovnoj školi u sklopu projekta „Školski vrt-Škrinja znanja“, a koji škola provodi u suradnji s udrugom „Biovrt – u skladu s prirodom“. Cilj projekta je olakšati učenicima usvajanje gradiva iz nastavnih predmeta Prirode i društva te Prirode, učeći kroz iskustvo u školskome vrtu. Cilj će ostvariti kroz niz aktivnosti, a neke od njih su: obnova i proširenje gredice u školskom vrtu, obnova hotela za kukce, obnoviti oznake i sl. Najvažnije od svega, osnažit će učitelje/ice škole, ali i zainteresiranu lokalnu zajednicu, putem ciklusa edukacija o organskom vrtlarenju i očuvanju bioraznolikosti.

Tema treće edukacije/predavanje je nazivom „Skupljanje i čuvanje sjemenja u vlastitom vrtu“. Pozivamo sve zainteresirane da nam se 18.08.2023. (petak) u 18h pridruže u prostorijama II. Osnovne škole.

Predavanje će provoditi Silvija Kolar Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom” te autorica knjige „Vrtlarenje u skladu s prirodom“. Predavačica će vas upoznati s važnosti čuvanja sjemenja. Naučit ćete osnove skupljanja sjemenja najčešćih biljaka koje uzgajamo u vrtu, načinima skupljanja i pohrane te trajanjem klijavosti. Bit ćete upoznati s brojnim praktičnim trikovima kako najlakše uzgojiti i spremiti zdravo i klijavo sjeme, te na koji način osigurati da traje i nekoliko godina.
Bez sjemenja nema hrane, budimo neovisni u uzgoju vlastite hrane.

Ovo predavanje idealan je završetak ove vrtlarske sezone, ali i uvod u početak iduće. Edukacija je besplatna, otvorena za zainteresiranu javnost i nije potrebna prethodna prijava.
Radujemo se vašem dolasku. Obnovimo znanje o vrtlarenju kako bismo stvorili škrinju znanja za nove generacije; škrinju u koju će svaki zainteresirani učenik zaviriti kao bi dobio osnove o vrtlarenju i time ćemo stvoriti nove vrtlare za održivu budućnost.

O autorici