Poziv na predavanje 26.01.2023. u Čakovcu - Biovrt - u skladu s prirodom

Vijesti Silvija Kolar-Fodor 17. siječnja 2023.

Poziv na predavanje 26.01.2023. u Čakovcu

„Školski vrt-Škrinja znanja“ novi je projekt II. osnovne škole Čakovec koji provodi u suradnji s udrugom „Biovrt – u skladu s prirodom“. Cilj projekta je olakšati učenicima usvajanje gradiva iz nastavnih predmeta Prirode i društva te Prirode, učeći kroz iskustvo u školskome vrtu. Cilj će ostvariti kroz niz aktivnosti, a neke od njih su: obnova i proširenje gredice u školskom vrtu, obnova hotela za kukce, obnoviti oznake i sl. Najvažnije od svega, osnažit  će učitelje i učiteljice škole, ali i zainteresiranu lokalnu zajednicu, putem ciklusa edukacija o organskom vrtlarenju i očuvanju bioraznolikosti.

Uskoro kreće prva edukacija, a škola je odlučila osim korisnicima projekta omogućiti i javnosti da sudjeluje na edukaciji. Stoga pozivamo sve zainteresirane, vrtlarice i vrtlare i one koji to tek žele postati da nam se 26.1.2023. (četvrtak) u 18h pridruže u prostorijama II. Osnovne škole, na edukaciji pod nazivom „Vrtlarenje u skladu s prirodom – dobre organske tehnike“.

Edukaciju će provoditi Silvija Kolar Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom” te autorica knjige „Vrtlarenje u skladu s prirodom“. Predavačica će vas upoznati s dobrim organskim tehnikama i vrtlarskim trikovima koje i ona sama primjenjuje na vrtu, a koje pomažu uspostavu ravnoteže u vrtu te nam olakšavaju i smanjuju posao.

Edukacija je besplatna, otvorena za zainteresiranu javnost i nije potrebna prethodna prijava. Očekivano trajanje predavanje je oko 1,5 sata.

Radujemo se vašem dolasku. Obnovimo znanje o vrtlarenju kako bismo stvorili škrinju znanja za nove generacije; škrinju u koju će svaki zainteresirani učenik zaviriti kao bi dobio osnove o vrtlarenju i time ćemo stvoriti nove vrtlare za održivu budućnost.

O autorici