Poziv na predavanje 23.02.2023. u Čakovcu - Biovrt - u skladu s prirodom

Vijesti Silvija Kolar-Fodor 5. veljače 2023.

Poziv na predavanje 23.02.2023. u Čakovcu

Nastavljamo s edukacijama u II. osnovnoj školi u sklopu projekta „Školski vrt-Škrinja znanja“, a koji škola provodi u suradnji s udrugom „Biovrt – u skladu s prirodom“. Cilj projekta je olakšati učenicima usvajanje gradiva iz nastavnih predmeta Prirode i društva te Prirode, učeći kroz iskustvo u školskome vrtu. Cilj će ostvariti kroz niz aktivnosti, a neke od njih su: obnova i proširenje gredice u školskom vrtu, obnova hotela za kukce, obnoviti oznake i sl. Najvažnije od svega, osnažit će učitelje/ice škole, ali i zainteresiranu lokalnu zajednicu, putem ciklusa edukacija o organskom vrtlarenju i očuvanju bioraznolikosti.

Tema druge edukacije/predavanje je nazivom „Bioraznolikost u vrtu – dobri i loši susjedi među biljkama“.
Pozivamo sve zainteresirane da nam se 23.02.2023. (četvrtak) u 18h pridruže u prostorijama II. Osnovne škole.

Predavanje će provoditi Silvija Kolar Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom” te autorica knjige „Vrtlarenje u skladu s prirodom“. Predavačica će vas upoznati s vrstama bilja koje uzgajamo u vrtu i dati brojne zanimljive dobre kombinacije bilja na gredicama u skladu s dobrosusjedskim odnosima među biljkama. Također će objasniti kako funkcioniraju dobrosusjedski odnosi među biljkama i kako napraviti bioraznoliki vrt što pomažu uspostavu ravnoteže u vrtu koja nam olakšava i smanjuje posao.

Ovo predavanje idealan je uvod u planiranje i kreiranje vašeg ovogodišnjeg vrta.
Edukacija je besplatna, otvorena za zainteresiranu javnost i nije potrebna prethodna prijava.

Radujemo se vašem dolasku. Obnovimo znanje o vrtlarenju kako bismo stvorili škrinju znanja za nove generacije; škrinju u koju će svaki zainteresirani učenik zaviriti kao bi dobio osnove o vrtlarenju i time ćemo stvoriti nove vrtlare za održivu budućnost.

O autorici