Poziv na predavanje 11.05.24. u Kostreni - Biovrt - u skladu s prirodom

Vijesti Silvija Kolar-Fodor 7. svibnja 2024.

Poziv na predavanje 11.05.24. u Kostreni

U subotu 11.05.24. na redu je zadnje proljetno predavanje uživo i to na sasvim novu temu – “Uspješan biovrt unatoč klimatskim (ne) prilikama”.

Ovo predavanje organizira udruga Ekoregija Kostrena, održat će se u subotu 11.05. s početkom u 11 sati u Narodnoj čitaonici Kostrena, na adresi Sveta Lucija 14, 51221 Kostrena.

Na predavanju će predavačica Silvija Kolar-Fodor podijeliti mnoštvo savjeta kako se na svom vrtu prilagoditi sve češćim klimatskim izazovima. Naime, zadnjih nekoliko godina svjedočili smo velikim sušama i vrućinama, dok je prošla godina bila ekstremno kišna s poplavama u svibnju. Takve godine izuzetno otežavaju uzgoj hrane na vlastitim vrtovima. Međutim, postoje i praktična rješenja i znanja koja će vam pomoći kako da se nosite s vremenskim (ne)prilikama, bolestima, nametnicima i ostalim nedaćama, te i u takvim godinama imate zadovoljavajući urod na svom vrtu.

Ulaz na predavanje je besplatan, nije potrebna najava – a svaki sudionik dobiva i poklon sjeme iz Biovrta. A nakon predavanja održat ćemo i malu razmjenu sjemenja.

Srdačno ste pozvani – ne propustite zadnje proljetno predavanje uživo, i to u prekrasnoj Kostreni.

O autorici