Poziv na izlet u Slavoniju 29.09.18 - Biovrt - u skladu s prirodom

Poziv na izlet u Slavoniju 29.09.18

 

S izuzetnim veseljem pozivamo vas da nam se pridružite na izletu u Slavoniju – putevima očuvanja starinskih sorti.

Kreće se iz Novog Sela Rok gdje je osigurani parking, a možemo vas pokupiti u Varaždinu i Zagrebu kod Ikee, ako će biti potrebe.

 

Na imanja na kojem čuva mnoštvo starinskih sorti, poznati Mirko Veić  pokazati cu vam dio kolekcije u vocnjaku-matičnjaku, plodove i kratko predavanje o starim sortama. Moći ćete nabaviti i sok od 50-setak sorata jabùka.

Trudi Boršoš ispričati će nam svoju priču o čuvanju velike kolekcije starinskih sorti rajčica i o organskim tehnikama poboljšavanja tla. Kod nje ćeme toći razmijeniti sjeme rajčice, pa spakirajte svoje sjeme (isključivo starinskih vrsti!) ukoliko želite razmijeniti sjeme s njom.

Kod Vjeka Hudolin očekuje nas razgledanje dva voćnjaka sa starim ili novim, ali otpornim sortama jabuka, krušaka i drugog voća, kratko upoznavanje sa dosadašnjim iskustvima i planovima. Moći ćete dogovoriti cijepljenje starih sorata voća, nabaviti jabučni ocat od neprskanih jabuka, jebuke i kruške iz ekološkog uzgoja, dunje, med, prirodni sok od jabuke, knjigu “Dobre priče” Anđe i Vjeke Hudolin i knjigu  “Starinski hrvatski voćnjaci i sorte jabuka” prof. Ivana Bašića.

 

04042017 jabuka cvijet  24082018 8

 

Put po osobi košta 250 kuna. Udruga Biovrt sufinancira ovaj izlet svakom članu udruge sa po 30 kuna, te za članstvo put košta 220 kn po osobi. Cijena obuhvaća put autobusom u oba smjera, posjet navedenim mjestima i 2 obroka. Na navedenim mjestima biti će i raznih degustacija i imati ćete prilike kupiti razne proizvode.

Prijave zaprimamo putem on-line obrasca OVDJE.

Prednost imaju članovi/ce udruge Biovrt, a ako ostane mjesta moći će se sa nama pridružiti i ostali vrtlari i zaljubljenici u prirodu.
(Možete se prijaviti i ako niste član/ica udruge Biovrt.)

PRIJAVE ZAPRIMAMO DO POPUNJENJA AUTOBUSA. Broj mjesta je ograničen.
PUT SE PLAĆA DO 21.09.2018. prema podacima koje ćemo prijavljenim poslati na e-mail.

Veselimo se druženju 🙂
Tim udruge Biovrt

 

 

O autorici