Otvorene prijave za radionicu "Nastanak, skupljanje i čuvanje sjemenja" 26.08.2017. - Biovrt - u skladu s prirodom

Vijesti Silvija Kolar-Fodor 10. kolovoza 2017.

Otvorene prijave za radionicu “Nastanak, skupljanje i čuvanje sjemenja” 26.08.2017.

Vrijeme je obilja u vrtu, kada ubiremo plodove vlastitog rada. Ali osim ubiranja plodova, za samoodrživi vrt nužno je znati i skupljati sjeme biljaka koje uzgajamo u vrtu. Ovo znanje nekad je bila osnova svakog vrtlara/ice, a u današnje se vrijeme sve više gubi. Stoga da ne bi izgubili znanja kako očuvati vlastito sjeme i imati potpuno samoodrživi vrt, udruga Biovrt nakon Dana otvorenih vrata priprema radionicu “Nastanak, skupljanje i čuvanje sjemenja” koju vodi Silvija Kolar-Fodor.

Naučite kako sjeme nastaje, kako ga sakupljamo prema vrstama biljaka, koje vrste trebamo posebno zaštititi od križanja, kako čuvati sjeme, koja je razlika između domaćeg organskog sjemena i hibrida i mnoge trikove kako lakše skupiti i počistiti sjeme u kućnoj radinosti. S znanjem koje ćete dobiti već sljedeću sezonu imate priliku zasaditi vrt sa svojim sjemenjem. Sjeme je blago – čuvajmo ga.
sjeme 2017 1
Termin radionice: 26.08.17. (subota) od 10.00 – 13:00 sati
Cijena radionice je 100 kn, dok je za sve sudionike/ce programa “Čuvari sjemenja” udruge Biovrt besplatna. Za članove uže obitelji (roditelji, djeca, supružnici, braća) odobravamo popust od 50% za drugog člana iste obitelji, uz prethodni dogovor putem e-maila.
Ako dolazite iz Zagreba ili drugih gradova, moguće je da se povežete s drugima da podijelite trošak puta, pa to napomenite pri prijavi.
Prijava je obavezna, a broj sudionika ograničen pa rezervirajte svoje mjesto na vrijeme. Prednost sudjelovanja na radionici imaju članovi/ce udruge Biovrt
Mjesto održavanja: Novo Selo Rok (7 km od Čakovca)
Prijave se zaprimaju na biovrt@biovrt.com (molimo poslati svoje ime i prezime, adresu, kontakt telefon, e-mail adresu i naznaku za koju radionicu se prijavljujete). Članovi/ce udruge prijavljuju se putem on-line obrasca koji im je poslani na e-mail.
Voditeljica: Silvija Kolar–Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom “24 sata”, dnevnikom “Večernji list”, magazinom za život u skladu s prirodom “100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, SirovaHrana.hr … zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarstvom se bavi od 2006. godine.
Udruga Biovrt – u skladu s prirodom inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.
 

O autorici