Otvorene prijave za proljetne radionice udruge Biovrt 2019 - Biovrt - u skladu s prirodom

Otvorene prijave za proljetne radionice udruge Biovrt 2019

Počela je još jedna nova vrtlarska sezona i započeli smo s planiranjem vrta i prvim sjetvama u kućnoj radinosti. Za sve one koji se prvi put upuštaju u avanturu vlastitog vrta i za one koji žele naučiti više, udruga Biovrt – u skladu s prirodom je pripremila nekoliko praktičnih radionica koje će vam pomoći kod uzgoja vlastitih presadnica i kod planiranja i kreiranja vašeg ovogodišnjeg vrta.

02.03.2019. (subota), 10-13:30 sati, radionica „Uzgoji vlastite zdrave presadnice”
Sjetva počinje u veljači/ožujku. Naučite sve o sijanju i njezi presadnica, najčešćim problemima u uzgoju te kako pripremiti presadnice za sadnju na otvoreno. Na radionici ćete naučiti kako posijati sjeme paprike, patlidžana, rajčice, peruanskih jagoda i trajnica.
S radionice nosite doma teglice s nekoliko vrsti paprike i rajčice koje ćete sami posijati na radionici

16.03.2019. (subota), 10-13:30 sati radionica „Planiranje vrta”

Kako planirati povrće da se međusobno podržava u rastu? Naučite sve o dobrosusjedskim odnosima između različitih povrtnih vrsti na vrtu te koje su kombinacije povrća i ostalog bilja najbolje. Naučite zasaditi svoj povrtnjak prema plodoredu kako bi imali što uspješniji vrt. Na radionici ćete također napraviti plan svog ovogodišnjeg povrtnjaka uz mentorstvo voditeljice.

 

 

 

13.04.2019. (subota), 10-13:30 sati, radionica “Vrt za korisne kukce i ptice”

U svakom vrtu za očuvanje prirodne ravnoteže potrebno privući korisne kukce i ptice u vrt. U takvom vrtu puno je manje problema s potencijalnim nametnicima i postižu se bolji urodi. Naučite kako zasaditi takav vrt i koje su vam biljke neophodne u vrtu za postizanje ravnoteže.

Svaki polaznik/ca radionice dobiva komplet sjemenja biljaka koje privlače korisne kukce i ptice u vrt.

 

 

04.05.2019. (subota), 13:30-17:00 radionica “Prepoznavanje samoniklog jestivog i ljekovitog divljeg bilja”

Znate li da oko nas postoji toliko korisnih divljih samoniklih biljaka, koje su se nekad uzgajale kao povrće? Mnoge od biljaka koje smatramo korovima su zapravo vrlo korisne i ljekovite. Ali da bi ih znali kako primjenjivati – morate ih prvo naučiti prepoznati. Na ovoj radionici ćete naučiti upravo to – kako prepoznati jestive i ljekovite samonikle biljke u prirodi i za što ih sve možete koristiti.

 

Cijena: Cijena svake pojedinačne radionice je 120,00 kn. Za članove uže obitelji (roditelji, djeca, supružnici, braća) odobravamo popust od 50% za drugog člana iste obitelji – uz prethodni dogovor.

 

Ako dolazite iz Zagreba ili drugih gradova, moguće je da se povežete s drugima da podijelite trošak puta, pa to napomenite pri prijavi.

 

Prijava je obavezna, a broj sudionika ograničen.

Mjesto održavanja: Novo Selo Rok kraj Čakovca

Prijava na e-mail: biovrt@biovrt.com s naznakom „Prijava na radionicu” (molimo poslati svoje ime i prezime, adresu, kontakt telefon, e-mail adresu i naznaku za koju radionicu se prijavljujete.

 

Voditeljica: Silvija Kolar–Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom “24 sata”, magazinom za život u skladu s prirodom “100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, SirovaHrana.hr … zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine

 

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

O autorici