Otvorene prijave za proljetne radionice udruge Biovrt 2018 - Biovrt - u skladu s prirodom

Otvorene prijave za proljetne radionice udruge Biovrt 2018

 

Počela je još jedna nova vrtlarska sezona i započeli smo s planiranjem vrta i prvim sjetvama u kućnoj radinosti. Za sve one koji se prvi put upuštaju u avanturu vlastitog vrta i za one koji žele naučiti više, udruga Biovrt – u skladu s prirodom je pripremila nekoliko praktičnih radionica koje će vam pomoći kod planiranja i kreiranja vašeg ovogodišnjeg vrta te kod praktičnih znanja.

10.03.2018. (subota), 9:30-13:00, radionica „Planiranje vrta”
Kako planirati povrće da se međusobno podržava u rastu? Naučite sve o dobrosusjedskim odnosima između različitih povrtnih vrsti na vrtu te koje su kombinacije povrća i ostalog bilja najbolje. Naučite zasaditi svoj povrtnjak prema plodoredu kako bi imali što uspješniji vrt. Na radionici ćete također napraviti plan svog ovogodišnjeg povrtnjaka uz mentorstvo voditeljice

20092015 vrt br2 3  11082017 1

17.03.2018. (subota), 9:30-13:00 radionica “Izrada prirodnih pasti za zube, ljekovitih macerata i tinktura”
Sve je više kritika na račun farmaceutskih pasti za zube radi štetnih sastojaka koje mogu ozbiljno naštetiti vašem zdravlju. Postoji i jednostavna alternativa koju svatko vrlo lako može napraviti u kućnoj radinosti. Naučite kako napraviti osnovnu zubnu pastu za odrasle i za djecu. Osim toga, naučiti ćete i osnove izrade macerata i tinktura u kućnoj radinosti.
Sa sobom nosite pastu za zube koju ćete sami napraviti na radionici.

 

IMG 0812  calendula officinalis

21.04.2018. (subota), 13:30-17:00 radionica “Vrt za zelene sokove i zdravlje”
Naučite što su zeleni sokovi, zašto mogu uvelike pomoći vašem zdravlju, kako se oni rade i kako isplanirati vrt da biste uzgojili zeleno povrće koje ćete brati tokom cijele godine za zelene sokove. Na radionici ćemo također napraviti i degustirati nekoliko različitih zelenih sokova.
Svaki polaznik/ca dobiva paket sjemenja biljaka za zelene sokove.

20092015 kelj i kadifice 1  25072017 20

28.04.2018. (subota), 13:30-17:00 radionica “Prepoznavanje samoniklog jestivog i ljekovitog divljeg bilja”
Znate li da oko nas postoji toliko korisnih divljih samoniklih biljaka, koje su se nekad uzgajale kao povrće. Mnoge od biljaka koje smatramo korovima su zapravo vrlo korisne i ljekovite. Ali da bi ih znali kako primjenjivati – morate ih prvo naučiti prepoznati. Na ovoj radionici ćete naučiti upravo to – kako prepoznati jestive i ljekovite samonikle biljke u prirodi i za što ih sve možete koristiti.

19032017 samoniklo bilje u kuhinji 1  19032017 stolisnik

12.05.2018. (subota), 9:30 – 13:00 sati, radionica „Gradnja hotela za korisne kukce”
Za očuvanje prirodne ravnoteže potrebno je privući životinjske pomagače u naš vrt. Oni su svuda oko nas: neumorni kopači koji ruju i prozračuju zemlju te ju obogaćuju humusom, vrijedni oprašivači kojima možemo zahvaliti većinu hrane koju jedemo, predatori koji tamane na tisuće gusjenica, lisne uši i puževe na vrtu, pa čak i gnoje vrtno tlo… Naučite prepoznati bitne životinjske pomagače i kako kreirati vrt u kojemu će oni raditi biološko suzbijanje nametnika umjesto vas. Na radionici ćemo zajednički dovršiti novi hotel za kukce u biovrtu te ćete kroz praktični rad naučiti sve o gradnji hotela za korisne kukce i koji sve stanovnike privlačite u vaš vrt i voćnjak s takvim hotelom. Posaditi ćemo i zeleni krov.
Svaki polaznik/ca radionice dobiva komplet sjemenja biljaka koje privlače vrtne pomagače.

solitarne pčele  07102017 117

 

Cijena: Cijena svake pojedinačne radionice je 100,00 kn. Za članove uže obitelji (roditelji, djeca, supružnici, braća) odobravamo popust od 50% za drugog člana iste obitelji – uz prethodni dogovor.
Ako dolazite iz Zagreba ili drugih gradova, moguće je da se povežete s drugima da podijelite trošak puta, pa to napomenite pri prijavi.

Prijava je obavezna, a broj sudionika ograničen.

Mjesto održavanja: Novo Selo Rok

Prijava na e-mail: biovrt@biovrt.com s naznakom „Prijava na radionicu” (molimo poslati svoje ime i prezime, adresu, kontakt telefon, e-mail adresu i naznaku za koju radionicu se prijavljujete.

Voditeljica: Silvija Kolar–Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom “24 sata”, magazinom za život u skladu s prirodom “100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, SirovaHrana.hr … zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije

O autorici