Otvorene prijave za proljetne radionice udruge Biovrt 2017 - Biovrt - u skladu s prirodom

Otvorene prijave za proljetne radionice udruge Biovrt 2017

Počela je još jedna nova vrtlarska sezona i započeli smo s planiranjem vrta i prvim sjetvama u kućnoj radinosti. Za sve one koji se prvi put upuštaju u avanturu vlastitog vrta i za one koji žele naučiti više, udruga Biovrt – u skladu s prirodom je pripremila nekoliko praktičnih radionica koje će vam pomoći kod uzgoja vlastitih presadnica i kod planiranja i kreiranja vašeg ovogodišnjeg vrta.

25.02.2017. (subota), 9:30-13:00 sati, radionica „Sjetva i uzgoj presadnica u kućnoj radinosti”

Sjetva počinje u veljači. Naučite sve o sijanju i njezi presadnica, najčešćim problemima u uzgoju te kako pripremiti presadnice za sadnju na otvoreno. Na radionici ćete naučiti kako posijati sjeme paprike, patlidžana, rajčice, peruanskih jagoda i trajnica.

S radionice nosite doma teglice s nekoliko vrsti paprike i rajčice koje ćete sami posijati na radionici

presadnice 08052015paprika 03092015

11.03.2017. (subota), radionica „Planiranje vrta”

Radi velikog interesa radionica će se održati u 2 termina – prijepodnevna radionica: 9:00-12:30 i poslijepodnevna radionica 13:30-17:00

Kako planirati povrće da se međusobno podržava u rastu? Naučite sve o dobrosusjedskim odnosima između različitih povrtnih vrsti na vrtu te koje su kombinacije povrća i ostalog bilja najbolje. Naučite zasaditi svoj povrtnjak prema plodoredu kako bi imali što uspješniji vrt. Na radionici ćete također napraviti plan svog ovogodišnjeg povrtnjaka uz mentorstvo voditeljice

planiranje vrta 13072015planiranje 01102015 biovrt

25.03.2017. (subota), 10-13:30 sati, radionica “Životinjski pomagači u vrtu”

Za očuvanje prirodne ravnoteže potrebno je privući životinjske pomagače u naš vrt. Oni su svuda oko nas: neumorni kopači koji ruju i prozračuju zemlju te ju obogaćuju humusom, vrijedni oprašivači kojima možemo zahvaliti većinu hrane koju jedemo, predatori koji tamane na tisuće gusjenica, lisne uši i puževe na vrtu, pa čak i gnoje vrtno tlo… Naučite prepoznati bitne životinjske pomagače i kako kreirati vrt u kojemu će oni raditi biološko suzbijanje nametnika umjesto vas.

Svaki polaznik/ca radionice dobiva komplet sjemenja biljaka koje privlače vrtne pomagače.

bubamaba u hibiskusupcela 13072015

08.04.2017. (subota), 10-13:30 radionica “Vrt za zelene sokove i zdravlje”

Naučite što su zeleni sokovi, zašto mogu uvelike pomoći vašem zdravlju, kako se oni rade i kako isplanirati vrt da biste uzgojili zeleno povrće koje ćete brati tokom cijele godine za zelene sokove. Na radionici ćemo također napraviti i degustirati nekoliko različitih zelenih sokova.

Svaki polaznik/ca dobiva paket sjemenja biljaka za zelene sokove.

loboda 13072015kelj i kadifica 20092015

22.04.2017. (subota), 10-13:30 radionica “Izrada prirodnih pasti za zube, ljekovitih macerata i tinktura”

Sve je više kritika na račun farmaceutskih pasti za zube radi štetnih sastojaka koje mogu ozbiljno naštetiti vašem zdravlju. Postoji i jednostavna alternativa koju svatko vrlo lako može napraviti u kućnoj radinosti. Naučite kako napraviti osnovnu zubnu pastu za odrasle i za djecu. Osim toga, naučiti ćete i osnove izrade macerata i tinktura u kućnoj radinosti.

Sa sobom nosite pastu za zube koju ćete sami napraviti na radionici.

kamilica25052014neven

06.05.2017. (subota), 10-13:30 radionica “Prepoznavanje samoniklog jestivog i ljekovitog divljeg bilja”

Znate li da oko nas postoji toliko korisnih divljih samoniklih biljaka, koje su se nekad uzgajale kao povrće. Mnoge od biljaka koje smatramo korovima su zapravo vrlo korisne i ljekovite. Ali da bi ih znali kako primjenjivati – morate ih prvo naučiti prepoznati. Na ovoj radionici ćete naučiti upravo to – kako prepoznati jestive i ljekovite samonikle biljke u prirodi i za što ih sve možete koristiti.

livada 04042014medvjedi luk 30042015

Cijena: Cijena svake pojedinačne radionice je 100,00 kn. Za članove uže obitelji (roditelji, djeca, supružnici, braća) odobravamo popust od 50% za drugog člana iste obitelji – uz prethodni dogovor.

Ako dolazite iz Zagreba ili drugih gradova, moguće je da se povežete s drugima da podijelite trošak puta, pa to napomenite pri prijavi.

Prijava je obavezna, a broj sudionika ograničen.

Mjesto održavanja: Čakovec

Prijava na e-mail: biovrt@biovrt.com s naznakom „Prijava na radionicu” (molimo poslati svoje ime i prezime, adresu, kontakt telefon, e-mail adresu i naznaku za koju radionicu se prijavljujete.

Voditeljica: Silvija Kolar–Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom “24 sata”, magazinom za život u skladu s prirodom “100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, SirovaHrana.hr … zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

 

O autorici