Održane završne konferencije projekta "Mali čuvari prirode za velike promjene 27. i 28.08.19. - Biovrt - u skladu s prirodom

Projekti Silvija Kolar-Fodor 29. kolovoza 2019.

Održane završne konferencije projekta “Mali čuvari prirode za velike promjene 27. i 28.08.19.

Projekt “Mali čuvari prirode za velike promjene” trajao je od 01.11.2018.-31.08.2019. a koji provodi udruga Biovrt u partnerstvu s I. Osnovnom školom Čakovec i njihovom Područnom školom Novo Selo Rok te Osnovnom školom Gornji Mihaljevec.

Za kraj projekta održali smo dvije završne konferencije projekta, 27.08.19. u PŠ Novo Selo Rok i 28.08.19. u OŠ Gornji Mihaljevec.

U utorak 27.08.19. u PŠ Novo Selo Rok sve prisutne (a u publici je bilo djece, roditelja, baka i djedova te predstavnika škola iz Međimurske županije ali i iz Varaždina) pozdravile su Marijana Vrbanec, voditeljica PŠ Novo Selo Rok i voditeljica projekta.

U srijedu 28.08.19. u OŠ Gornji Mihaljevec sve prisutne (također djecu, roditelje i predstavnike međimurskih osnovnih škola) pozdravila je ravnateljica škole Karmen Sklepić, koordinatorica projekta Marta Lončar-Vinković te voditeljica projekta.

Voditeljica projekta i predsjednica udruge Biovrt Silvija Kolar-Fodor predstavila je aktivnosti koje smo proveli tijekom trajanja projekta  

Svim sudionicima projektnih aktivnosti podijelili smo potvrde o sudjelovanju, a posebno veliki pljesak zasluženo su dobili učenici koji su vrijedno sudjelovali u svim aktivnostima.

U PŠ Novo Selo Rok dodijelili smo i priznanje malom čuvaru prirode Filipu Hozjanu za iznimno pokazani interes i znanje tijekom sve 4 godine sudjelovanja u biovrtlarskoj grupi. Filip je dobio na poklon edukativnu društvenu igru iz koje će moći i dalje unapređivati svoje znanje.

Nakon toga, predstavljena je edukativna društvena igra “Mali čuvari prirode” koju je osmislio obrt Konekta.  Svim prisutnim školama uručili smo po 1 primjerak igre na poklon, a koje će škole koristiti kao edukativni alat u provođenju nastavnih aktivnosti.

Više o igri možete pogledati u sljedećem videu:

U obje škole svim sudionicima pokazali smo školski vrt i voćnjak te predstavili aktivnosti koje se provode u njima.

U obje škole održana je mala zakuska gdje smo prigodno poslužili voće i proizvode lokalnih, međimurskih OPG-ova, većinom iz ekološkog uzgoja.

Na konferencijama su učenici igrali edukativnu društvenu igru “Mali čuvari prirode” pa su i svi sudionici imali prilike vidjeti uživo igranje same igre.

 

Sve naše aktivnosti i rezultate saželi smo u video koji smo premijerno prikazali na konferencijama, u kojem smo prikazali sve aktivnosti, ali i izjave voditelja, učiteljica i učenika o tome što smo sve radili tijekom projekta i kako je to utjecalo na sudionike projekta. Pozivamo i vas da ga pogledate na slijedećem linku:

 

Ovo nije kraj nego tek početak, kako i s aktivnostima u obje škole i sličnim akcijama, a nadamo se da će naše aktivnosti inspirirati i motivirati i druge škole na provođenje sličnih aktivnosti. Hvala svima na sudjelovanju!

Više fotografija s održanih događaja pogledajte na sljedećim poveznicama:

https://www.biovrt.com/galerija/zavrsna-konferencija-projekta-mali-cuvari-prirode-za-velika-promjene-ps-n-s-rok-27-08-19/

https://www.biovrt.com/galerija/zavrsna-konferencija-projekta-mali-cuvari-prirode-za-velika-promjene-os-g-mihaljevec-28-08-19/

 

 

Projekt “Mali čuvari prirode za velike promjene” traje od 01.11.2018.-31.08.2019. i provodi ga udruga Biovrt – u skladu s prirodom kao nositelj u partnerstvu s I. osnovnom školom Čakovec i Područnom školom Novo Selo Rok te Osnovnom školom Gornji Mihaljevec.

Projekt financijski podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja.
Više o projektu pročitajte na linku: http://www.biovrt.com/projekti/u-skolskom-vrtu-i-mi-rastemo

O autorici