Održana završna konferencija projekta "U školskom vrtu i mi rastemo" 28.08.18. - Biovrt - u skladu s prirodom

Projekti Silvija Kolar-Fodor 29. kolovoza 2018.

Održana završna konferencija projekta “U školskom vrtu i mi rastemo” 28.08.18.

 

U utorak 28.08. u Područnoj školi Novo Selo Rok održali smo završnu konferenciju projekta „U školskom vrtu (i mi) rastemo” koji je trajao od 01.10.2017.-31.08.2018., a koji provodi udruga Biovrt u partnerstvu s I. Osnovnom školom Čakovec i njihovom Područnom školom Novo Selo Rok.
Ovaj projekt bio je nastavak dvogodišnje suradnje i volonterskih napora da se oformi školski vrt i omoguće kvalitetne edukativne aktivnosti o vrtlarenju, zaštiti okoliša i očuvanju bioraznolikosti za djecu u Novom Selu Rok.
Sve prisutne (a u publici je bilo djece, roditelja, baka i djedova te predstavnika škola iz Međimurske županije ali i iz Zagreba) pozdravili su Marijana Vrbanec, voditeljica PŠ Novo Selo Rok i Siniša Stričak, ravnatelj I. OŠ Čakovec. Voditeljica projekta i predsjednica udruge Biovrt Silvija Kolar-Fodor predstavila je aktivnosti koje smo proveli tijekom trajanja projekta.

28082018 5  28082018 7

 

Svim sudionicima projektnih aktivnosti podijelili smo potvrde o sudjelovanju, a posebno veliki pljesak zasluženo su dobili učenici 1-4 razreda škole koji su vrijedno sudjelovali u svim aktivnostima. Nakon toga, predstavljen je Priručnik za kreiranje školskih vrtova i provođenje biovrtlarskih aktivnosti Silvije Kolar-Fodor koji smo podijelili malim sudionicima, kao i svim prisutnim školama. Svim sudionicima pokazali smo naš školski vrt i voćnjak.

28082018 35  28082018 50

 

Na kraju je održana i mala zakuska gdje smo prigodno poslužili voće i proizvode lokalnih, međimurskih OPG-ova, većinom iz ekološkog uzgoja.

Sve naše aktivnosti i rezultate saželi smo u video koji smo premijerno prikazali, u kojem smo prikazali sve aktivnosti, ali i izjave voditelja, učiteljica i učenika o tome što ovaj projekt znači za njih i kako su školske aktivnosti utjecale na njihovo znanje, odnos prema prirodi, vlastitom zdravlju i životu općenito. Pozivamo i vas da ga pogledate na slijedećem linku:

Ovo nije kraj nego tek početak, kako i s aktivnostima u našem školskom vrtu i sličnim akcijama, a nadamo se da će naše aktivnosti inspirirati i motivirati i druge škole na provođenje sličnih aktivnosti. Hvala svima na sudjelovanju!

Više fotografija s održanog događaja pogledajte na linku: https://www.biovrt.com/galerija/zavrsna-konferencija-projekta-u-skolskom-vrtu-i-mi-rastemo-28-08-18/

 

Više o projektu pročitajte na: http://www.biovrt.com/projekti/u-skolskom-vrtu-i-mi-rastemo

 

logo zaklada u boji  grad ck  MZ logo web

O autorici