Održana uzajamna posjeta PŠ N.S.Rok i OŠ Gornji Mihaljevec 05.06.2019. - Biovrt - u skladu s prirodom

Projekti Silvija Kolar-Fodor 5. lipnja 2019.

Održana uzajamna posjeta PŠ N.S.Rok i OŠ Gornji Mihaljevec 05.06.2019.

05.06.2019. smo u sklopu projekta “Mali čuvari prirode za velike promjene” održali terensku edukaciju razmjene dobrih praksi. Grupe učenika iz PŠ Novo Selo Rok i OŠ Gornji Mihaljevec posjetili su obje škole i imanje Biovrta. Svaka škola prezentirala je svoj način rada i aktivnosti koje provode u svojim školama, a vezano uz školski vrt i očuvanje prirode.

Prvo smo posjetili OŠ Gornji Mihaljevec  koja se može pohvaliti velikim vrtom, voćnjakom starinskih sorti i radom učeničke zadruge, brojnim grupama koje djeluju u sklopu nje i brojnim aktivnostima kojima se bave, a čiji rad su nam prezentirali. Između ostalog, isprobali smo nevenovu kremu koju su napravili te pogledali kolekciju kukaca.

U PŠ Novo Selo Rok učenici su prezentirali njihov voćnjak, bobičnjak i edukativni školski vrt, te rad oko banke sjemenka škole i rad s lokalnom zajednicom koja je od samog početka uključena u cijelu biovrtlarsku školsku priču.

Na kraju su posjetili i biovrt predsjednice udruge Silvije Kolar-Fodor gdje im je ona uz obilazak dijela imanja prezentirala organske tehnike koje ona primjenjuje u svom vrtu.

 

Sve priče su različite, jedinstvene i vrlo inspirirajuće, tako da je iza nas jako zanimljivi i edukativni dan u kojem su svi jako puno naučili i inspirirali se za buduće djelovanje <3 Hvala svima na sudjelovanju 🙂

 

Više fotografija s akcije možete pogledati na sljedećem linku:
https://www.biovrt.com/galerija/uzajamna-posjeta-ps-n-s-rok-i-os-gornji-mihaljevec-05-06-2019/

Projekt “Mali čuvari prirode za velike promjene” traje od 01.11.2018.-31.08.2019. i provodi ga udruga Biovrt – u skladu s prirodom kao nositelj u partnerstvu s I. osnovnom školom Čakovec i Područnom školom Novo Selo Rok te Osnovnom školom Gornji Mihaljevec.
Više o projektu “Mali čuvari prirode za velike promjene” pročitajte na linku: https://www.biovrt.com/projekti/skolski-vrt/mali-cuvari-prirode-za-velike-promjene/

O autorici