Naručite kalendar iz Biovrta za 2023. godinu - Biovrt - u skladu s prirodom

Vijesti Silvija Kolar-Fodor 5. prosinca 2022.

Naručite kalendar iz Biovrta za 2023. godinu

Približavaju nam se blagdani i vrijeme darivanja.

Kako bi bilo da ove godine sebi i svojim bližnjima koji su ljubitelji prirode i vrtlarenja poklonite poklon koji će biti baš ono što žele? Što je bolje od poklona koji potiču na sreću, stvaranje i inspiraciju? Ove godine poklonite sebi i ostalima koji su zaslužili kalendar iz Biovrta za 2023. godinu, a mi ćemo uz kalendar vama pokloniti biovrtni blagdanski paketić 🙂

Ako želiš promijeniti svijet, počni od sebe – naša je ovogodišnja poruka. Uistinu, jedini kutak svemira koji možemo promijeniti smo mi sami, ali budite svjesni da svaka promjena itekako ima veliko značenje.

Vrt je izvor prave radosti i inspiracije i u njemu možemo uzgojiti obilje zdrave hrane, ali i sebe – poklonite viziju sretne, zdrave, blagoslovljene, šarene, samodostatne i site 2023. godine.

Kalendar iz Biovrta za 2023. godinu je u boji,  veličine 23*16,5 cm, zidni (s rupom za objesiti) – dakle kad se otvori, onda je veličine 23*33 cm.
Ove je godine duplo veći nego prošle godine, pa ima čak 32 stranice. Prepun je šarenih i veselih prigodnih fotografija, čime ćemo vam uljepšati svaki mjesec u godini.

Uz prekrasne fotografije iz Biovrta, tu su i mjesečni vrtlarski savjeti. Uz svaki mjesec imate i popis osnovnih vrtlarskih radova u mjesecu, te direktnu poveznicu na detaljni tekst o mjesečnim vrtlarskim radovima. Tako ćete se osigurati da uz naše savjete obavite vrtlarske poslove na vrijeme. Iako su radovi u globalu pisani za kontinentalni dio, u kalendaru je i uputa kada se onda planiraju isti radovi u mediteranskom dijelu.

Ovo NIJE mjesečev kalendar, ali radi praktičnosti dodali smo na njega oznake mjesečevih mijena (kad je mladi mjesec, prva i posljednja četvrt te pun mjesec).

 

Uz svaki naručeni kalendar pripremili smo vam i poklon. Birate između 5 prigodnih kompleta sjemenja: Šareni vrt, Ljekoviti vrt, Divne rajčice i Najbolja vrtlarska godina, a imate opciju i sami odabrati sadržaj svoj paketića u paketiću „Moj vrtlarski izbor“ .

Naši paketići su pravi eko poklon. Zapakirani su u ručno izrađene vrećice od čistog pamuka obojenog netoksičnim bojama, te zavezani ukrasnim trakama. Svaki blagdanski paketić sadrži poklon sjeme i poklon karticu (veličina platnene vrećice je cca 13*23 cm, a kartice 9*9 cm).

KAKO NARUČITI KALENDAR IZ BIOVRTA:
Cijena kalendara je 60 kuna + troškovi dostave. Plaćanje se vrši po ponudi na račun.

Dostava je Hrvatskom poštom ili Overseas expressom.
1. Preporučena pošiljka Hrvatske pošte, cijena slanja je 20 kn. Pošiljku donosi poštar ili je naknadno podižete na pošti.
2. Dostavna služba Overseas express, dostavljaju u roku 24-48 sati direktno na željenu adresu, cijena pošiljke do 1 kg je 35 kn (za otoke i posebna mjesta dostave + 25%). Šalju vam SMS na dan dostave o okvirnom vremenu isporuke.

Postoji i opcija plaćanja pouzećem (plaćanjem pošiljke kod primitka) – ta opcija je 10 kn skuplja.

Ova posebna ponuda kalendara uz poklon paketiće sjemenja traje od 05.12. – 31.12.2023. godine.

Kalendar možete naručiti OVDJE.

 

Pogledajte kako izgleda kalendar iz Biovrtu u ovom videu:


UZ NARUDŽBU KALENDARA MOŽETE ODABRATI SLJEDEĆE PAKETIĆE (KOMPLETE) SJEMENJA:
(klikom na svaki pojedinačni naziv u popisu možete pogledati svaku vrstu s popisa i saznati više o uzgoju)

“Šareni vrt”
Poklon paket od 7 različitih vrsti cvijeća koje ima jako korisnu ulogu u vrtu i za vas i za sav živi svijet u vrtu, prigodnu karticu i ukrasnu platnenu vrećicu.
Vrt (uključujući i sam povrtnjak) tijekom cijele godine može biti ispunjeni šarenim prekrasnim cvijećem koje nije samo hrana za dušu vrtlara dok uživa u njihovoj ljepoti. Cvijeće ima bitnu i višestruku ulogu – pomaže opstanku brojnih korisnih kukaca pružajući im i zaklon i hranu, oporavlja ili čak i gnoji tlo. Odabrali smo cvijeće koje će zašareniti vaš vrt tijekom cijele vrtlarske sezone te postati prava oaza bioraznolikosti.
U paketiću se nalaze:
– Crnooka pupavica – Rudbeckia hirta
– Echinacea purpurea – crvena, žuta i narančasta mix 
Ljetni zvjezdan – božurasti tamno-roza – Callistephus spp.
Crnjika (Nigella damascena)
– Uresnica roza i bijela mix (Cosmos bipinnatus)
Karanfil turski – Dianthus barbatus
– Mak poljski, mak turčinjak – Papaver rhoeas


Ljekoviti vrt
Poklon paket od 7 različitih vrsti ljekovitog bilja koje je neprocjenjivo za svaku kućnu biljnu ljekarnu za liječenje brojnih tegoba – ali i za zdravlje i ravnotežu u vrtu, te prigodnu karticu i ukrasnu platnenu vrećicu.

Slatki pelin (Artmeisia annua)
Bosiljak krupnolisni – Ocimum basilicum
Vlasac češnjakov – Allium tuberosum
Divizma žuta (Verbascum nigrum)
– Oman (Inula helenium)
– Neven – Calendula officinalis
– Povratić – Tanacetum parthenium

“Divne rajčice”
Poklon paket od 7 paketića rajčica svih veličina – i velikih i malih plodova, te raznih zanimljivih boja. Sve rajčice u ponudi su slobodnooprašujuće sorte nastale prirodnim uzgojem. Uživajte u raznolikosti boja, oblika i okusa rajčica 🙂
– Rajčica velike vrste mix
– Rajčica mali žuti jabučar
– Rajčica tamni šljivar (Black plum)
– Rajčica koktel sitna – crven/žuta/tamna mix
– Rajčica niska viseća (za tegle)
Rajčica bijela velika
Rajčica Artisan Blush

“Najbolja vrtlarska godina”
Poklon paket sadrži 7 različitih vrsti sjemenja, prigodnu karticu i ukrasnu platnenu vrećicu.. Radi se o izboru osnovnih vrsta koje se uzgajaju u svakom vrtu – od svega pomalo za obilje u vrtu 🙂

– Paprika mix (mješavina najmanje 3 različitih sorti slatke paprike)
– Rajčica mix (mješavina najmanje 3 različitih sorti rajčice)
– Starinska salata mix (mješavina najmanje 5 različitih sorti starinske salate)
– Chilli papričice mix (mješavina najmanje 5 različitih sorti ljutih papričica)
Rukola, rikula, riga – Eruca sativa
Matovilac – Valerianella locusta
Loboda jestiva (Atriplex hortensis)

Moj vrtlarski izbor
Poklon paket sadrži 5 različitih vrsti sjemenja koje sami birate s popisa dostupnih vrsti u našem katalogu na www.biovrt.com/katalog, prigodnu karticu i ukrasnu platnenu vrećicu..

Kalendar možete naručiti OVDJE.

Želimo vam vesele blagdane, dobro se odmorite jer nam je nova Vrtlarska sezona već pred vratima 🙂

 

O autorici