Najave radionica i radnih akcija Škole vrtlarenja 2015 - Biovrt - u skladu s prirodom

Najave radionica i radnih akcija Škole vrtlarenja 2015

Donosimo najave radionica i radnih akcija udruge Biovrt koje će se održati u sklopu Škole vrtlarenja 2015.

25.04.2015. subota, 9-14 sati „Kreiranje povrtnjaka i prva sjetva na vrtu”

Uzgojiti zdravu hranu nije teško. Naučite kako započeti s vlastitim zdravim organskim povrtnjakom, kako formirati gredice, kako napraviti raspored na vrtu, kako i zašto malčirati, te što se sve sije na vrtu u drugoj polovici travnja. Radionica se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela. Na praktičnom dijelu svi će polaznici imati priliku isprobati sijanje i malčiranje na biovrtu.

09.05.2015.subota, 9-14 sati, “Prepoznavanje sezonskog samoniklog bilja, te sjetva tikvenjača i mahunarki”

Naučite prepoznati najčešće samoniklo jestivo i ljekovito sezonsko bilje koje možete koristiti u prehrani sebe i svoje obitelji, kao i biljke za vašu prirodnu ljekarnu. Na radionici ćemo izraditi i ljekoviti sirup od trputca.

Naučite kada i kao se siju tikve, tikvice, krastavci, lubenice i dinje, te grah i mahune.

Na praktičnom dijeli svi polaznici/ce će naučiti kako posijati visoki i niski grah.

radionica 09.5.2015

30.05.2015. subota, 9-14 sati, “Nametnici u vrtu i biološke tehnike odvraćanja/suzbijanja” – radi lošeg vremena odgođena s 23.05. na 30.05.2015.

Naučite sve o najčešćim nametnicima u vrtu i koje su najdjelotvornije biološke tehnike suzbijanja kod puževa, lisnih ušiju, nametnika kupusnjača, voluharica, krtica i grčica.

Naučite koje je cvijeće i ljekovito bilje korisno saditi u vrtu

Na praktičnom dijelu svi polazici/ce će isprobati presađivanje i sjetvu u vrtu aktualnih povrtnih vrsti i napraviti  jednu vrstu zamke za puževe.

 

13.06.2015. subota, 9-14 sati, “Bolesti biljaka i načini biološke obrane od bolesti biljaka”

Naučite sve o najčešćim bolestima biljaka i koji su to načini biološke obrane od bolesti biljaka

Saznajte koji se sve radovi obavljaju u vrtu u lipnju i isprobajte lipanjsko bobičasto voće.

Na praktičnom dijelu svi polazici/ce će isprobati presađivanje i sjetvu u vrtu aktualnih povrtnih vrsti.

 

BIOVRTNE RADNE AKCIJE

06.06.2015. subota, 9-14 sati Biovrtna volonterska radna akcija  – radi lošeg vremena odgođena s 16.05. na 06.06.2015.

20.06.2015.subota, 9-14 sati Biovrtna volonterska radna akcija

U vrtu udruge Biovrt – u skladu s prirodom (Novo Selo Rok, 7 km udaljeno od Čakovca) organiziramo volontersku radnu akciju na kojoj ćemo sijati, saditi i pljeviti na biovrtu uz mentorstvo edukatorice Silvije Kolar-Fodor. Sudjelovanjem na ovoj volonterskoj radnoj akciji možete “platiti” jednu radionicu Škole vrtlarenja. Drugim riječima: 1 sudjelovanje na volonterskoj akciji = besplatno sudjelovanje na 1 radionici Škole vrtlarenja. Pozivamo vas da nam se pridružite – provesti ćemo zanimljivu, edukativnu, sunčanu i radnu subotu u dobrom društvu, a imati ćete prilike naučiti praktično raditi u bio/vrtu. Za sve sudionike/ce biti će osigurana lagana užina, a potrebno je ponijeti rukavice i odjeću za rad na vrtu (šešir/kapa obavezni).

 

bira biovrt

Mjesto održavanja svih radionica i radnih akcija: Novo Selo Rok (7 km od Čakovca)

Vrijeme održavanja: subotama, od 9.00-14.00 sati, s uključenom pauzom za užinu.

Prijava na e-mail ja radionice/radne akcije: biovrt@biovrt.com  s naznakom „Prijava na radionicu” (molimo poslati svoje ime i prezime, adresu, kontakt telefon, e-mail adresu i naznaku za koju radionicu se prijavljujete.

Broj sudionika po radionicama je ograničen.

Cijena: Cijena svake radionice Škole vrtlarenja je 120,00 kn. Na svakoj radionici osigurana je lagana užina (uključeno u cijenu radionice). Za članove uže obitelji (roditelji, djeca, supružnici, braća) odobravamo popust od 50% za drugog člana iste obitelji, uz prethodni dogovor putem e-maila.

Na svakoj radionice svi sudionici dobiti će poklon u smislu viška s Biovrta, prema odabiru voditeljice radionica – ovisno o sezoni.

Sudionici će na radionice trebati ponijeti bilježnicu i olovku za zapisivanje teoretskog dijela, doći u prikladnoj obući i odjeći za rad na vrtu (+ kapa/šešir), te po želji vodu/sok, svoj alat ili rukavice.

Voditeljica Škole vrtlarenja: Silvija Kolar – Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com , autorica tekstova rubrike «Biovrtlarica» u prilogu Vrt časopisa 24sata, kolumnistica na portalu Naturala.hr, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, suradnica u magazinu za život u skladu s prirodom “100 posto prirodno”, zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka.

Više o Školi vrtlarenja 2015. možete pročitati ovdje.

 

 

O autorici