Najava radionica u veljači, ožujku i travnju 2015 - Biovrt - u skladu s prirodom

Najava radionica u veljači, ožujku i travnju 2015

Počela je nova vrtlarska sezona i započeli smo s planiranjem vrta i prvim sjetvama u kućoj radinosti. Za sve one koji žele naučiti više, udruga Biovrt – u skladu s prirodom je pripremila nekoliko praktičnih radionica koje će vam pomoći kod uzgoja vlastitih presadnica i kod planiranja i kreiranja vašeg ovogodišnjeg vrta.
28.02.2015. (subota), 10-13 sati, radionica „Sjetva i uzgoj presadnica u kućnoj radinosti”
Sjetva počinje u veljači. Naučite sve o sijanju i njezi presadnica, najčešćim problemima u uzgoju te kako pripremiti presadnice za sadnju na otvoreno. Na radionici ćete naučiti kako posijati sjeme paprike, patlidžana, rajčice, peruanskih jagoda i trajnica.
S radionice nosite doma teglice s nekoliko vrsti paprike i rajčice koje ćete sami posijati na radionici
presadnice 6presadnica 2
14.03.2015. (subota),  radionica „Planiranje vrta”
Radionica se održava u dva termina: prva radionica 10-13 sati (grupa popunjena), druga radionica u terminu 17-20 sati (prijave otvorene)
Kako planirati povrće da se međusobno podržava u rastu? Naučite sve o dobrosusjedskim odnosima između različitih povrtnih vrsti na vrtu te koje su kombinacije povrća i ostalog bilja najbolje. Naučite zasaditi svoj povrtnjak prema plodoredu kako bi imali što uspješniji vrt. Na radionici ćete također napraviti plan svog ovogodišnjeg povrtnjaka uz mentorstvo voditeljice
povrtnjak planiranje19082014 vrt br 2
28.03.2015. (subota), 10-13 sati, radionica “Vrt za korisne kukce i ptice”
U svakom vrtu za očuvanje prirodne ravnoteže potrebno privuči korisne kukce i ptice u vrt. U takvom vrtu puno je manje problema s potencijalnim nametnicima i postižu se bolji urodi. Naučite kako zasaditi takav vrt.
Svaki polaznik/ca radionice dobiva komplet sjemenja biljaka koje privlače korisne kukce i ptice u vrt.
leptir plavacpcela i facelija
11.04.2015. (subota), radionica “Vrt za zelene sokove i zdravlje”
Radionica se održava u dva termina: prva radionica 10-13 sati (grupa popunjena), druga radionica u terminu 17-20 sati (prijave otvorene)
Naučite što su zeleni sokovi, zašto mogu uvelike pomoći vašem zdravlju, kako se oni rade i kako isplanirati vrt da biste uzgojili zeleno povrće koje ćete brati tokom cijele godine za zelene sokove. Na radionici ćemo također napraviti i degustirati nekoliko različitih zelenih sokova. Svaki polaznik/ca dobiva paket sjemenja biljaka za zelene sokove.
30072014 kovrcavi kelj18082014 lisnati kelj nero di toscana
Cijena: Cijena svake pojedinačne radionice je 100,00 kn. Za članove uže obitelji (roditelji, djeca, supružnici, braća) odobravamo popust od 50% za drugog člana iste obitelji – uz prethodni dogovor.
Ako dolazite iz Zagreba ili drugih gradova, moguće je da se povežete s drugima da podijelite trošak puta, pa to pripomenite pri prijavi.
Prijava je obavezna, a broj sudionika ograničen.
Mjesto održavanja: Čakovec, u Multimedijalnoj dvorani Autonomnog centra – ACT (Dr. Ivana Novaka 38, Stari Hrast, 1. kat, desno)
Prijava na e-mail: biovrt@biovrt.com s naznakom „Prijava na radionicu” (molimo poslati svoje ime i prezime, adresu, kontakt telefon, e-mail adresu i naznaku za koju radionicu se prijavljujete.
Voditeljica: Silvija Kolar – Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica tekstova rubrike «Biovrtlarica» u prilogu Vrt časopisa 24sata, kolumnistica na portalu Naturala.hr, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, administratorica foruma Vrtlari, zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka.
 

O autorici