Mali vrt za velike promjene – aktivnosti u svibnju 2020 - Biovrt - u skladu s prirodom

Projekti Silvija Kolar-Fodor 31. svibnja 2020.

Mali vrt za velike promjene – aktivnosti u svibnju 2020

U sklopu projekta “Mali vrta za velike promjene” koji provodimo s partnerskim školama Područnom Školom Novo Selo Rok I.osnovne škole Čakovec i OŠ Dr. Vinka Žganca Vratišinec, tijekom svibnja  2020 nastavili smo s aktivnostima koje smo radi prekida nastave uslijed koronavirusa krajem ožujka stavili na čekanje.

EDUKATIVNE AKTIVNOSTI PŠ NOVO SELO ROK

Za vrijeme on-line nastave, učenici su pomagali u obiteljskim vrtovima u sklopu izvannastavne aktivnosti projekta:

Više fotografija pogledajte na: https://www.biovrt.com/galerija/svibanj-2020-ucenici-ps-n-s-rok-pomazu-u-obiteljskim-vrtovima/

Također, učenici PŠ Novo Selo Rok su dobili i on line video materijale objavljene na Youtube kanalu udruge za praćenje u sklopu edukativnih aktivnosti projekta.

 

EDUKATIVNE AKTIVNOSTI OŠ VRATIŠINEC

S obzirom da nastava za učenike OŠ Vratišinec koji su uključeni u projekt nije počela, a to su učenici 5.-8. razreda, održali smo 1 predavanje putem Zoom aplikacije – 13.05.2020. Čuvanje bioraznolikosti i starinskih sorti.

Učenicima biovrtlarske grupe učiteljice su podijelile 08.05.2020. presadnice paprika i patlidžana koje su posijali na prvoj radionici, te smo za njih snimili edukativni video o sadnji presadnica na otvorenom, koji smo im proslijedili e-mailom:

Nakon održane volonterske akcije kreiranja vrta 23.05.2020., s učenicima biovrtlarske grupe OŠ Vratišinec održali smo radionicu sjetve i sadnje na školskom vrtu:

29.05.2020. s učenicima biovrtlarske grupe održali smo još jednu radionicu u školskom vrtu, u kojoj smo učili o malčiranju.

VOLONTERSKE AKCIJE

U svibnju smo održali 2 volonterske akcije s osobljem škole, roditeljima učenika i volonterima udruge Biovrt: 20.05.2020. uredili smo školski vrt i okoliš u PŠ Novo Selo Rok, a 23.05.2020. napravili smo školski vrt u OŠ Vratišinec.

Sve detalje o održanim akcijama pročitajte na poveznici:
https://www.biovrt.com/volonteri-uredili-skolski-vrt-u-ps-n-s-rok-i-napravili-novi-u-os-vratisinec/

 

Projekt “Mali vrt za velike promjene” traje od 01.11.2019.-31.08.2020. i provodi ga udruga Biovrt – u skladu s prirodom kao nositelj u partnerstvu s I. osnovnom školom Čakovec i Područnom školom Novo Selo Rok te Osnovnom školom Dr. Vinka Žganca Vratišinec.

Više o projektu:  https://www.biovrt.com/mali-vrt-za-velike-promjene/

  

O autorici