Mali vrt za velike promjene - aktivnosti u siječnju 2020 - Biovrt - u skladu s prirodom

Projekti Silvija Kolar-Fodor 31. siječnja 2020.

Mali vrt za velike promjene – aktivnosti u siječnju 2020

U sklopu novog projekta “Mali vrta za velike promjene” koji provodimo s partnerskim školama Područnom Školom Novo Selo Rok I.osnovne škole Čakovec i OŠ Dr. Vinka Žganca Vratišinec, tijekom siječnja 2020 održali smo 4 edukacije u PŠ Novo Selo Rok, a u OŠ Vratišinec smo održali uvodno motivacijsko predavanje za roditelje i školsko osoblje, te jednu edukaciju za učenike 5-8. razreda škole.

Na vrtlarskoj grupi 08.01.2020. u PŠ N.S.Rok učili smo o problemu otpada i recikliranju.
Više fotografija pogledajte na: https://www.biovrt.com/galerija/vrtlarska-grupa-ps-n-s-rok-08-01-2020-mali-vrt-za-velike-promjene/

 

Na vrtlarskoj grupi 22.01.2020. u PŠ N.S.Rok učili smo o hranjenju ptica zimi, a u tom poslu snimila nas je i ekipa HTV-a
Više fotografija pogledajte na: https://www.biovrt.com/galerija/vrtlarska-grupa-ps-n-s-rok-22-01-2020-mali-vrt-za-velike-promjene/

Prilog HTV-a objavljeni u Regionalnom dnevniku i Županijskoj panorami pogledajte OVDJE.

Osim biovrtlarske grupe, održali smo i 2  edukacije na temu “Zašto uzgajati vlastitu hranu”, i to 13.01. za sve učenike 2. i 4. razreda, a 27.01. za sve učenike 1. i 3. razreda.

U sklopu projekta 14.01.2020. u OŠ Vratišinec od 17:30-18:15 je voditeljica i edukatorica na projektu Silvija Kolar-Fodor održala uvodno motivacijsko-edukacijsko predavanje s nastavnim osobljem i roditeljima učenika. Upoznala ih je s budućim aktivnostima projekta i planiranom volonterskom akcijom gdje ćemo svi skupa u OŠ Vratišinec napraviti školski vrt za ove i buduće generacije škole. Sve smo sudionike predavanja iznenadili i poklonom – kompletom sjemenja iz Biovrta zapakiranim u platnene vrećice, kako bi i njih potaknuli na uzgoj vlastite zdrave hrane.
Svim prisutnima prikazali smo i novi edukativni video udruge Biovrt – „Što je to bioraznolikost?“ koji je nastao u sklopu projekta Zajedno gradimo održivu budućnost.

Više fotografija pogledajte na: https://www.biovrt.com/galerija/os-vratisinec-14-01-20-edukativno-motivacijsko-predavanje/

24.01.2020. za sve učenike 5.,6.,7. i 8. razreda OŠ Vratišinec, također smo održali edukaciju na temu “Zašto uzgajati vlastitu hranu””, a u sklopu koje smo im prikazali novi edukativni video udruge Biovrt – „Što je to bioraznolikost?“ koji je nastao u sklopu projekta Zajedno gradimo održivu budućnost. Izuzetno nam je drago što su učenici predavanje komentirali kao izuzetno zanimljivo i motivirajuće, te se veselimo budućim aktivnostima s njima.

Više fotografija pogledajte na: https://www.biovrt.com/galerija/os-vratisinec-24-01-20-zasto-uzgajati-vlastitu-hranu/

Projekt “Mali vrt za velike promjene” traje od 01.11.2019.-31.08.2020. i provodi ga udruga Biovrt – u skladu s prirodom kao nositelj u partnerstvu s I. osnovnom školom Čakovec i Područnom školom Novo Selo Rok te Osnovnom školom Dr. Vinka Žganca Vratišinec.

Više o projektu:  https://www.biovrt.com/mali-vrt-za-velike-promjene/

  

O autorici