Likovni natječaj za učenike osnovnih škola Međimurja – “Kako postati mali čuvar prirode” - Biovrt - u skladu s prirodom

Projekti Silvija Kolar-Fodor 9. prosinca 2019.

Likovni natječaj za učenike osnovnih škola Međimurja – “Kako postati mali čuvar prirode”

Sudjelujte u stvaranju edukativnog plakata udruge Biovrt “Kako postati mali čuvar prirode”

Pozivamo učenike svih osnovnih škola iz Međimurske županije da pokažu svoj likovni talent. Udruga Biovrt u sklopu projekta “Zajedno održivu budućnost” kreirati će edukativni plakat na kojem će predstaviti načine na koje svi vrlo jednostavno možemo čuvati prirodu i svijet oko sebe.

 

Kako sudjelovati? Nacrtajte ili digitalno ilustrirajte crtež na zadanu temu (ili više njih).

Tko može sudjelovati: svi učenici svih osnovnih i područnih škola u Međimurskoj županiji.

 

Teme na koje možete crtati su: 1) različito cvijeće, 2) različito voće i povrće, 3) recikliranje, 4) sadnja stabala, 5) kukci i ostale životinje koji nas okružuju, 6) štednja vode, 7) kompostiranje, 8) korištenje platnenih vrećica umjesto plastičnih, 9) boravak u prirodi, 10) skupljanje smeća, 11) korištenje prirodnih sredstava za čišćenje, 12) vlastoručna izrada kreativnih poklona.

Nagrada: osim što će izabrani crteži biti na edukativnom plakatu koji će biti distribuiran po cijeloj Hrvatskoj školama i udrugama, a na kojem će biti navedeni i oni kao autori, svi izabrani dobiti će i platnenu vrećicu udruge Biovrt kako bi i dalje mogli biti mali čuvari prirode koristeći platnene umjesto plastičnih vrećica te edukativnu brošuru “Očuvajmo biorazzznolikost.”

 

Pošaljite nam crtež do 23.12.19. na ured@biovrt.com ako je u digitalnom obliku ili pak poštom dobro zaštićen crtež (između kartona da se ne izgužva u slanju) na Udruga Biovrt, Novo Selo Rok, Maršala Tita 140, 40000 Čakovec.

Kako bi vaša prijava bila prihvaćena uz crtež pošaljite nam ispunjenu i potpisanu prijavnicu: Prijavnica za likovni natječaj udruge Biovrt.

 

Koliko nam crteža možete poslati? Koliko želite 🙂

Podloga/papir za crtež mora biti bijele boje na a4 formatu papira. Crteži obavezno moraju biti nacrtani flomasterima da bi ušli u izbor.

 

Plakat izrađujemo u sklopu projekta  “Zajedno gradimo održivu budućnost” koji provodi udruga Biovrt – u skladu s prirodom kao nositelj u partnerstvu s I. osnovnom školom Čakovec i Područnom školom Novo Selo Rok te Osnovnom školom Gornji Mihaljec. Program sufinanciraju Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, Grad Čakovec i Međimurska županija.

Veselimo se vašim prijavama.

Tim udruge Biovrt

 

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

www.biovrt.com 

 

Projekt “Zajedno gradimo održivu budućnost” traje od 01.03.2019.-28.02.2021. i provodi ga udruga Biovrt – u skladu s prirodom kao nositelj u partnerstvu s I. osnovnom školom Čakovec i Područnom školom Novo Selo Rok te Osnovnom školom Gornji Mihaljevec.
Program sufinanciraju Ured za udruge Vlade RH, Grad Čakovec i Međimurska županija. Više o projektu pročitajte na:
https://www.biovrt.com/projekti/zajedno-gradimo-odrzivu-buducnost

O autorici