Javni poziv za besplatna proljetna vrtlarska predavanja 2018. - Biovrt - u skladu s prirodom

Javni poziv za besplatna proljetna vrtlarska predavanja 2018.

 

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom kreće s organizacijom seta proljetnih predavanja 2018.

Posjetiti ćemo nekoliko mjesta/gradova u Hrvatskoj i održati besplatna predavanja na temu “Vrtlarenje u skladu s prirodom”. Na predavanju ćete saznati kako (i zašto) uzgajati vlastitu zdravu hranu bez primjene pesticida i mineralnih gnojiva. Predavačica Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge Biovrt, otkriti će vam prirodne metode povećanja plodnosti tla, kako kreirati vrt koji je otporniji na bolesti, nametnike i na klimatske promjene te kako u njemu uzgojiti obilje zdrave hrane.

Otvaramo poziv organizatorima predavanja (udruge, knjižnice, institucije i sl) za mjesta/gradove u kojima ćemo održati predavanja.

Ukoliko želite ugostiti naše predavanje, evo nekoliko uputa za prijavu:

– Predavanja će se održavati tijekom mjeseca veljače i ožujka 2018.
– Ovaj poziv otvoren je za područje cijele Republike Hrvatske
– Predavanje treba biti organizirano na javnom mjestu i otvoreno za javnost (sudjelovanje javnosti na predavanju mora biti besplatno).
– Organizator se obvezuje organizirati prostor, obavijestiti medije i javnost o održavanju predavanja, osigurava laptop i projektor za održavanje predavanja.
– Predavanje traje sat vremena (1 h) nakon čega je moguće organizirati razmjenu sjemena. Predavačica može donijeti višak sjemena iz biovrta, ovisno o sezonskom višku.
– Udruga Biovrt osigurava poklon za sve sudionike predavanja – 1 vrećicu sjemenja “Rajčice mix” po osobi.
– Predavanje je besplatno, pokrivaju se jedino troškovi puta predavačici (da li ih plaća organizator ili se skupljaju u vidu donacija od sudionika odluka je organizatora).
– Dolazak u udaljenije dijelove RH razmatramo ukoliko se prijavi više zainteresiranih s nekog područja, pa to onda spajamo u malu turneju. U tom slučaju organizatori dijele trošak puta predavačice (npr. prošle godine imali smo “morsku turneju” gdje smo spojili dolazak u Split, Gospić, Ploče i Opuzen u 3 dana).

Zainteresirani?
Prijave se zaprimaju od 22.1-5.2.2018. putem ovog obrasca: https://tinyurl.com/prijavnica-proljetnapredavanja

Nakon završetka javnog poziva, kontaktirati ćemo odabrane za daljnji dogovor o predavanju, te javno objaviti popis mjesta predavanja.

3 16022017 velika gorica 1  20 27032017 ploce 3

 

O predavačici: Silvija Kolar–Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom “24 sata”, dnevnikom “Večernji list”, magazinom Jutarnjeg lista “D&D VRT”, časopisom Poljoprivredni glasnik, magazinom za život u skladu s prirodom “100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, Sirova hrana.hr … zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

 

 

 

O autorici