Javni poziv za besplatna proljetna vrtlarska predavanja 2016 - Biovrt - u skladu s prirodom

Javni poziv za besplatna proljetna vrtlarska predavanja 2016

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom kreće s organizacijom seta proljetnih predavanja 2016.

Kao i na jesen, posjetiti ćemo nekoliko mjesta/gradova u Hrvatskoj i održati besplatna predavanja na temu “Revolucija zdrave hrane na dohvat ruke”.

O predavanju: Današnja konvencionalna poljoprivreda jedan je od najvećih zagađivača današnjice. Postoje bolji, zdraviji, učinkoviti modeli koji mogu biti rješenje i za klimatske promjene i za ljudsko zdravlje, ali i zdravije društvo općenito. Takvim zdravim uzgojem hrane možemo riješiti velike probleme današnjice. Svi mi možemo učiniti jako puno, pa čak i ako sami ne uzgajamo hranu. Saznajte kako i pridružite nam se u stvaranju boljeg svijeta za nas i našu djecu.

O predavačici: Silvija Kolar–Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom “24 sata”, magazinom za život u skladu s prirodom “100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, Eko mreža, Sirova hrana.hr … zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom posljednje 4 godine inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

Trenutni plan predavanja za proljeće 2016:

13.02.2016. Varaždin – predavanje u suradnji s udrugom Gredica
20.02.2016. Zagreb – predavanje  u suradnji s „smoothie bar Sokić”
01.03.2016. Ludbreg – predavanje u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom “Mladen Kerstner”
10.03.2016. Lepoglava – predavanje  u suradnji s Gradskom knjižnicom Lepoglava

 

Uz već dogovorena predavanja, otvaramo poziv organizatorima predavanja (udruge, knjižnice, institucije i sl) za 2 nova mjesta/gradove u kojima ćemo održati predavanja. Ukoliko želite ugostiti naše predavanje, evo nekoliko uputa za prijavu:

•Predavanja će se održavati tokom mjeseca veljače i ožujka 2016.

•Ovaj poziv otvoren je za mjesto/grad udaljenom najviše cca 1,5 sata vožnje od grada Čakovca (Međimurska županija), a u kojem još nismo održali predavanja.

•Predavanje treba biti organizirano na javnom mjestu i otvoreno za javnost (sudjelovanje javnosti na predavanju mora biti besplatno).

•Organizator se obvezuje organizirati prostor, obavijestiti medije i javnost o održavanju predavanja, osigurava laptop i projektor za održavanje predavanja.

•Predavanje traje sat vremena (1 h) nakon čega je moguće organizirati razmjenu sjemena i vrtlarskih iskustava. Predavačica može donijeti višak svog sjemena za razmjenu, ovisno o sezonskom višku Udruge.

•Predavanje je besplatno, pokrivaju se jedino putni troškovi predavačici (da li ih plaća organizator ili se skupljaju u vidu donacija od sudionika odluka je organizatora).

Zainteresirani?

 

Prijave: na biovrt@biovrt.com od 13.01.-30.01.16., predmet e-maila: Proljetna predavanja 2016.

Prijava treba sadržavati naziv udrugu/institucije organizatora predavanja, mjesto/grad, mjesto održavanja predavanja, ime, e-mail i broj telefona kontakt osobe, te u nekoliko rečenica napišite zbog čega bi i za koga željeli organizirati ovo predavanje

 

Nakon završetka javnog poziva, kontaktirati ćemo odabrane za daljnji dogovor o predavanju, te javno objaviti popis mjesta predavanja.

 

O autorici