Javni poziv za besplatna jesenska predavanja 2015 - Biovrt - u skladu s prirodom

Javni poziv za besplatna jesenska predavanja 2015

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom kreće s organizacijom seta jesenskih predavanja 2015.
Kao i u proljeće, posjetiti ćemo nekoliko mjesta/gradova u Hrvatskoj i održati besplatna predavanja na temu “Popravi tlo, nahrani planet i spasi svijet” kojim obilježavamo Međunarodnu godinu tla.

O predavanju: Današnja konvencionalna poljoprivreda jedan je od najvećih zagađivača današnjice. Postoje bolji, zdraviji, učinkoviti modeli koji mogu biti rješenje i za klimatske promjene i za ljudsko zdravlje, ali i zdravije društvo općenito. Takvim zdravim uzgojem hrane možemo riješiti velike probleme današnjice. Svi mi možemo učiniti jako puno, pa čak i ako sami ne uzgajamo hranu. Saznajte kako i pridružite nam se s stvaranju boljeg svijeta za nas i našu djecu.

O predavačici: Silvija Kolar – Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, suradnica u magazinu za život u skladu s prirodom “100 posto prirodno”, zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka.
Trenutni plan predavanja za jesen 2015:
03.10.2015. Varaždin – predavanje i razmjena sjemenja u suradnji s udrugom Gredica
07.10.2015. Čakovec – predavanje i razmjena sjemenja u suradnji s udrugom CEZAM Čakovec

29.10.2015. Lepoglava – predavanje i razmjena sjemenja u suradnji s Gradskom knjižnicom Lepoglava

Uz već dogovorena predavanja, otvaramo poziv organizatorima predavanja (udruge, institucije i sl) za 2 nova mjesta/gradove u kojima ćemo održati predavanja. Ukoliko želite ugostiti naše predavanje, evo nekoliko uputa za prijavu:
– Predavanja će se održavati tokom mjeseca listopada 2015.
– Ovaj poziv otvoren je za mjesto/grad udaljenom najviše cca 1 sat vožnje od gradaČakovca (Međimurska županija), a u kojem još nismo održali predavanja.
– Predavanje treba biti organizirano na javnom mjestu i otvoreno za javnost (sudjelovanje javnosti na predavanju mora biti besplatno).
– Organizator se obvezuje organizirati prostor, obavijestiti medije i javnost o održavanju predavanja, osigurava laptop i projektor za održavanje predavanja.
– Predavanje traje sat vremena (1 h) nakon čega je moguće organizirati razmjenu sjemena i vrtlarskih iskustava. Predavačica može donijeti višak svog sjemena za razmjenu, ovisno o sezonskom višku Udruge.
– Predavanje je besplatno, pokrivaju se jedino putni troškovi predavačici (da li ih plaća organizator ili se skupljaju u vidu donacija od sudionika odluka je organizatora).
Neka od održanih predavanja možete pogledati na našem Youtube kanalu OVDJE.
Zainteresirani?
Prijave: na biovrt@biovrt.com od 15.-25.09.2015., predmet e-maila: Jesenska predavanja 2015.
Prijava treba sadržavati naziv udrugu/institucije organizatora predavanja, mjesto/grad, mjesto održavanja predavanja, ime, e-mail i broj telefona kontakt osobe.
Nakon završetka javnog poziva, kontaktirati ćemo odabrane za daljnji dogovor o predavanju, te javno objaviti popis mjesta predavanja u mjesecu listopadu.
 

O autorici