Impressum - Biovrt - u skladu s prirodom

Impressum

Biovrt.com promiče povratak prirodi i život u skladu s prirodom, promiče održivi razvoj, očuvanje biološke raznolikosti, te potiče na bavljenje biovrtlarstvom kao načinom života.

Ako želiš biti sretan jedan dan – napij se;
ako želiš biti sretan godinu dana – oženi se;
ako želiš biti sretan do kraja života – postani vrtlar. (kineska poslovica)

Biovrt.com stranica nastala je u studenom 2009. godine, kada su na njoj bili objavljeni prvi tekstovi s opisima biljaka. Početni cilj stranice je bio prikazati razvoj biljaka iz sjemenja, pa sve do faze skupljanja sjemenja s ocvale biljke – nešto što je gotovo nemoguće pronaći u dostupnoj literaturi i enciklopedijama. Tijekom vremena, osim biljaka počela sam i više pisati o tehnikama koje primjenjujem u vlastitom biovrtu, tako da danas osim opisa biljaka ima i puno opširnijih tekstova o raznim tehnikama biovrtlarenja, kao i aktivnostima udruge koja je osnovana nakon što je nastala stranica.

O autorici :
Kao biovrtlarka, vegetarijanka i aktivistica, pokušavam svoj život usmjeriti u skladu s prirodom. Između mene i Prirode uvijek je postojala neka posebna veza i iako sam se bavila raznim stvarima u životu, život me je vratio Prirodi. Moj biovrt mi je nepresušan izvor zdravlja, radosti i inspiracije. Predsjednica sam udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala sam s dnevnikom “24 sata”, Večernjim listom, časopisom Poljoprivredni glasnik, magazinom za život u skladu s prirodom “100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, Sirova hrana.hr … zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavim od 2006. godine.
Jedan od omiljenih hobija mi je i fotografija koju sam uspješno spojila s vrtlarenjem i pisanjem; sve što raste ili živi na vrtu redovito fotografiram i objavljujem na mojoj stranici. Svojim radom na vrtu pokušavam ne samo uzgojiti zdravu hranu, nego učiti od prirode, i pronaći načine vrtlarenja koji neće biti toliko udaljeni od prirodnih zakonitosti kao što je to u konvencionalnoj poljoprivredi. Težim razumijevanju načina na koji funkcioniraju biosustavi i kako postići maksimalne učinke u vrtu s što manje napora – kako vrtlariti u savezu s prirodnim zakonitostima, a ne boriti se protiv njih. Trudim se očuvati stare sorte cvijeća i povrća, te znanja naših djedova i baka.
Duboko vjerujem u to da svi naši postupci itekako imaju utjecaja na cijeli svijet oko nas. Stoga se trudim biti promjena koju želim vidjeti u ovom svijetu.

Silvija Kolar-Fodor

Stručni suradnici:
Martina Bogdanić, fitoaromaterapeutkinja, mag.oec Goran Budić