Čuvajmo biološku raznolikost -50 % popusta na sjeme 23.-27.05.16. - Biovrt - u skladu s prirodom

Čuvajmo biološku raznolikost -50 % popusta na sjeme 23.-27.05.16.

Povodom proglašenja Svjetskim danom pčela (20.5.) i Dana biološke raznolikosti (22.5.) pozivamo i vas da u svoj vrt/balkon/terasu posijete i posadite raznoliko povrće, cvijeće i začinsko bilje. Cvijeće i začinsko i ljekovito bilje osim prekrasnog izgleda ima jako bitnu funkciju u biosustavu i nije tu samo radi izgleda. Ono je hrana brojnim korisnim organizmima poput pčela, bumbara i leptira. Također, cvijeće privlači u vrt brojne korisne kukce koji su predatori koji se hrane brojnim “nametnicima. Takvi korisni kukci su npr. bubamare, osolike muhe, zlatooke… 

Raznim cvijećem u vrtu pomoći ćete brojnoj populaciji korisnih kukaca, ali i sebi osigurati zdraviji vrt s manje nametnika.
Od ponedjeljka 23.5. do petka 27.5. nabavite sve viškove sjemena povrća, cvijeća i začinskog bilja iz Biovrta sa 50% popusta.U naslov narudžbe (e-maila) upišite ključne riječi “čuvam biološku raznolikost” i birajte na http://www.njuskalo.hr/korisnik/xena13, a popis odabranog sjemenja (copy/paste naslova) nam pošaljite na e-mail koji je navedeni u svakom oglasu.

Da bi vam obračunali popust obavezno morate navesti ključne riječi u narudžbi.
Stanje biološke raznolikosti dramatično se pogoršalo u zadnjih 50 godina, više nego kroz cijelu povijest čovječanstva. Zbog ljudskih aktivnosti trenutna brzina izumiranja vrsta 1000 puta je veća od prirodne.
Ti gubici zasjenili su produktivnost prirode i time ugrozili dugoročni opstanak čovječanstva.
Odgovornim ponašanjem i sađenjem/čuvanjem raznolikih biljnih sorti te stvarajući ravnotežu sa prirodom koje smo dio svatko od nas može doprinjeti.
Radi se o svima nama!
 

O autorici